Τι γίνεται με τις σειρές του Mega – Ποιες μπορούν να παίξουν και ποιες όχι

Πιθανότερος χρόνος έναρξης του νέου Mega είναι η Πρωτοχρονιά του 2020 χωρίς όμως και πάλι να έχει «κλειδώσει»

«Πράσινο φως» για την προβολή σειρών που μεταδίδονταν το τελευταίο διάστημα λειτουργίας του παλαιού Mega φαίνεται πως υπάρχει και για το καινούργιο και μάλιστα άμεσα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές που έχουν γνώση του σύνθετου παζλ που λέγεται «ταινιοθήκη Mega» και η οποία από το μεσημέρι της Παρασκευής ανήκει μαζί με το σήμα και τον ιστότοπο του σταθμού (megatv.com) στην εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι πριν τον πλειστηριασμό οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση σε ένα virtual room (εικονικός ψηφιακός χώρος) στο οποίο υπήρχε αναλυτικά ο κατάλογος της ταινιοθήκης του Mega. Και βέβαια οι σειρές που προβλήθηκαν από τον σταθμό αλλά και το καθεστώς των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Σε κάθε βέβαια περίπτωση πριν την επαναπροβολή τους πρέπει να υπάρξει σχετική συννενόηση με τους δημιουργούς. Για κάποιες λοιπόν από αυτές τις σειρές τα πράγματα είναι πιο απλά για άλλες πιο σύνθετα. Για παράδειγμα «Τρεις Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν» μπορούν να επαναπροβληθούν μόνο μετά την συγκατάθεση των Ρέππα – Παπαθανασίου όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Μιχάλης Ρέππας τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Tv Εθνος». Άλλες σειρές που βασίζονται σε ξένα format έχουν ιδιαίτερο καθεστώς. Για παράδειγμα η παλιά καθημερινή σειρά του Mega «Απαγορευμένη Αγάπη» μια από τις μακροβιότερες του καναλιού (1998 – 2006) που βασίζεται στο γερμανικό format Verbotene Liebe. Η μόνη απόπειρα επανάληψης της σειράς έγινε τον Μάϊο του 2018 και επειδή υπήρξε εμπλοκή με την μητρική εταιρία παραγωγής η προβολή διακόπηκε λίγες μέρες μετά, στο 6ο επεισόδιο.

Ζητήματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα της ταινιοθήκης θα εξεταστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες. Όσον αφορά στην τηλεοπτική επτιστροφή του Mega οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ακριβής χρόνος θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους στενούς του συνεργάτες. Πάντως σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως αρχικά ενδεχομένως να βγει Mega One το οποίο στη συνέχεια θα μετονομαστεί σε Mega δεν φαίνεται να έχουν βάση. Γνώστες της κατάστασης της Alter Ego αναφέρουν πως το έκτο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας από τον «αέρα» της Digea θα βγει με το όνομα Mega. Φυσικά συνεργάτες και παραγωγές που έχουν κλειστεί αυτή τη στιγμή για το One είναι λογικό να κατευθυνθούν στο νέο Mega. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαο πως η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε θα φέρει καραμπόλες και μετακινήσεις στα πρόσωπα τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.

Η ημερομηνία εκπομπής του νέου Mega δεν φαίνεται να είναι η 20η Νοεμβρίου στα 30α γενέθλια του σταθμού για τυπικούς (ενδεχομένως να μην έχει επικυρωθεί ο πλειστηριασμός από το Πρωτοδικείο) αλλά και πρακτικούς (χρόνος προετοιμασίας). Η ανακοίνωση που έγινε από μερίδα εργαζομένων του Mega στο youtube δεν έχει πρακτικά κάποια αξία καθώς πρόκειται για εικασία. Οι επίσημοι λογαριασμοί του καναλιού στο youtube όπως και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήκουν στην Alter Ego.

Ωστόσο – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – δεν αποκλείεται η 20η Νοεμβρίου να αποτελέσει ημερομηνία κάποιας σημαντικής ανακοίνωσης σχετικά με την επαναλειτουργία του Mega. Πιθανότερος χρόνος έναρξης του νέου Mega είναι η Πρωτοχρονιά του 2020 χωρίς όμως και πάλι να έχει «κλειδώσει».