«Ξέσπασε» ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος

Με μία αυστηρή ανάρτησή του στο Instagram, o σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος εκφράζει τη δική του αντίδραση για τις απανωτές καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς που αποκαλύπτονται στον χώρο του θεάματος.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος γράφει: «Φτάνει πια με τους «εμένα δεν μου συνέβη”. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Δεν δίνουμε δεκάρα γι΄ αυτό που ΔΕΝ σας συνέβη. Μας ενδιαφέρει μονάχα αυτό που συνέβη σε κάποιους άλλους.

Δεν είστε μωρά. Ο κόσμος δεν γυρνάει γύρω σας. Βγείτε επιτέλους από το στοματικό στάδιο και περάστε στο οιδιπόδειο. Έχετε ακούσει την ενσυναίσθηση; Όταν μπορέσεις να δεις, να καταλάβεις και να αισθανθείς το βλέμμα του άλλου, ίσως μπορέσεις να αισθανθείς καλύτερα τη ζωή. Και ίσως, λέω ίσως, κάποια στιγμή να αισθανθείς κι αυτό που κάποιοι λένε τέχνη».

Ο σκηνοθέτης του «Κόκκινου Κύκλου», της «10ης Εντολής», του «Ου Φονεύσεις» και τόσων άλλων επιτυχιών σχολίασε σε άλλη ανάρτησή του την παραγραφή τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών κακοποίησης, γράφοντας: «Δεν πρέπει να υπάρξει ΠΟΤΕ ΠΙΑ παραγραφή».