«Δεν ισχύει ότι ο Ρέμος δήλωνε εισόδημα 50.000 ευρώ» λέει ο δικηγόρος του

Ο Αντώνης Ρέμος επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει φοροδιαφυγή και πως όταν κληθεί θα δώσει απαντήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που τον εκπροσωπεί, έκανε τη δική του ανάλυση για τα δεδομένα.
Ο Αντώνης Ρέμος που εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει τα στοιχεία που έδειχναν φοροδιαφυγή, έδωσε από το πρωί τη σκυτάλη στους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο Στάθης Μπακάλης, υποστηρίζουν πως ο τραγουδιστής δεν δήλωνε ετήσια εισοδήματα 50.000 ευρώ, ότι ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του και πως στόχος της δημοσιοποίησης του όλου θέματος, ήταν απλά και μόνο, όπως λένε, η διαπόμπευσή του.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο, «δεν ισχύει ότι δήλωνε στην εφορία εισόδημα 50.000 ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι ο έλεγχος που γίνεται στον Αντώνη Ρέμο γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

«Πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα;

Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή Το Πρωινό στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε επίσης ότι «ο Αντώνης Ρέμος είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του», ενώ τόνισε ότι τη Δευτέρα με τον συνάδελφό του θα πάνε στην Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση γιατί αυτά είναι ψεύδη.

«Ούτε ο καλλιτέχνης ούτε εγώ γνωρίζουμε σε τι αφορά η υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Νωρίτερα ο Στάθης Μπακάλης, που επίσης εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 πως «δεν υπάρχει καμία φοροδιαφυγή. Είμαστε σε πρώιμο στάδιο. Έχουμε ένα μέτρο δέσμευσης περιουσίας, αλλά δεν έχουμε κληθεί καν να δούμε το αντικείμενο που ελέγχεται και γιατί πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Αναφορικά με την δέσμευση περιουσίας του τραγουδιστή μέχρι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ο συνήγορος του σημείωσε ότι «το ύψος των φορολογικών δηλώσεων είναι μόνο ένας δείκτης της οικονομικής επιφάνειας. Τα συσσωρευμένα κεφάλαια προηγούμενων ετών και ο τρόπος που δημιουργεί περιουσία είναι η μεγάλη εικονα. Η αποσπασματκή φορολογική δήλωση μιας χρονιάς που μπορεί να είναι χαμηλή, μπορεί να έχει συγκεκριμένες αιτίες».

«Η Αρχή έχει κάνει μια έρευνα και έχει καταλήξει σε ένα πόρισμα, υπάρχουν υπόνοιες και αυτές είναι αρκετές για την Αρχή, ώστε να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσίας. Ωστόσο, υπάρχει πλήθος περιπτώσεων όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και όταν παρασχέθηκαν οι δέουσες εξηγήσεις και ήρθη η δέσμευση και καμία άλλη συνέπεια δεν υπήρξε», κατέληξε στην παρέμβαση του ο δικηγόρος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».