Οδηγείται σε δίκη ο Φιλιππίδης

Σε δίκη κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες παραπεμφθηκε με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.
Κατα πληροφορίες, το βούλευμα υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Τρεις υποθέσεις

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό φέρεται ότι έγινε το 2008, ενώ οι άλλες δύο υποθέσεις σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλθηκε ότι έγιναν το 2010 και το 2014. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, ο γνωστός ηθοποιός φέρεται ότι ενεργούσε μέσα στο καμαρίνι του.

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Πηγή: ethnos.gr