Δάσος φύτρωσε μέσα σε..γήπεδο! (vid)

Οι εικόνες που έρχονται από το γήπεδο ποδοσφαίρου Wörthersee στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας μοιάζει να είναι βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας με σκηνές από το… μέλλον του πλανήτη.

Στο χορτάρι που αγωνίζονταν οι ποδοσφαιριστές και μπροστά από τις εξέδρες που γέμιζαν με χιλιάδες κόσμο φύτρωσε ένα δάσος με σπάνια δέντρα, όπως σκλήθρες, σφένδαμοι, βελανιδιές, ιτιές, λεύκες, ακόμα και έλατα.

Η δημιουργία του δάσους ήταν μία ιδέα του Ελβετού καλλιτέχνη Klaus Littmann, ο οποίος έχει στόχο να επιστήσει την προσοχή των ηγετών των κρατών στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην αποψίλωση των δασών.

Το εγχείρημα «Για το δάσος» είναι η μεγαλύτερη δημόσια καλλιτεχνική εγκατάσταση που έχει γίνει ποτέ στην Αυστρία. Το γήπεδο με το δάσος άνοιξε για το κοινό στις 8 Σεπτεμβρίου και θα είναι επισκέψιμο μέχρι 27 Οκτωβρίου. Το στάδιο Wörthersee είναι η έδρα της αυστριακής ποδοσφαιρικής ομάδας Austria Klagenfurt που για τις ανάγκες του… δάσους μετακόμισε στο στάδιο Karawankenblick. Μετά το τέλος της έκθεσης τα δέντρα του δάσους θα μεταφυτευτούν σε δημόσιο χώρο σε κοντινή απόσταση από το στάδιο.