Τότε σχεδιάζεται η.. σέντρα του επόμενου Champions League!

Πολλά λέγονται και γράφονται για την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το πότε ακριβώς θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Γι’ αυτο το λόγο άλλωστε όλα τα σχέδια, οι σκέψεις και τα πλάνα παραμένουν στον αέρα. Ούτως ή άλλως, πρόκειται πρωτίστως για απόφαση που θα λάβουν οι εθνικές κυβερνήσεις και δευτερευόντως οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Στην παρούσα περίοδο λοιπόν και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τα ποδοσφαιρικά όργανα εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να κατορθώσουν να συνδυάσουν και την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν που έχει διακοπεί αλλά και την έναρξη της επόμενης, δεδομένου μάλιστα ότι -καλώς εχόντων των πραγμάτων- το επόμενο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο το Euro που επρόκειτο να γίνει φέτος.

Κι όπως όλα δείχνουν το επικρατέστερο σενάριο για την έναρξη του επόμενου Champions League θέλει τη σέντρα στις 20 Οκτωβρίου και του Europa League στις 22 του ίδιου μήνα. Τουτέστιν, περίπου έναν μήνα μετά την καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης της φάσης των ομίλων που γίνεται περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Προτεραιότητα βεβαίως αποτελεί η λήξη (έστω και με εξπρές διαδικασίες) της τρέχουσας σεζόν με νοκ άουτ αγώνες και ενδεχομένως με τη διεξαγωγή ενός Final 8 σε μία πόλη.