ΕΣΡ: Ανοίγει φάκελο για τρεις εκπομπές με αφορμή τον θάνατο του Μπάλντοκ

Σε αντίθεση με την ΕΣΗΕΑ που η ανακοίνωση του Πειθαρχικού άργησε… μια μέρα, το ΕΣΡ επιδεικνύοντας μοναδικά αντανακλαστικά σε σχέση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, ήδη άνοιξε άμεσα φάκελο για την υπόθεση, που σημαίνει πρακτικά ότι ξεκίνησε η διαδικασία για δίωξη.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ανεξάρτητη αρχή πέρα από “Το Πρωινό” του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 άνοιξε φάκελο και για δυο ακόμα εκπομπές που παρουσίασαν το θέμα. Συγκεκριμένα, θα κληθούν να απολογηθούν για την παρουσίαση του θανάτου του 31χρονου ποδοσφαιριστή τόσο η εκπομπή “Αλήθειες με την Ζήνα” του STAR όσο και το “OPEN Τώρα” του Πέτρου Κουσουλού στο open. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες το ΕΣΡ θα στείλει κλήση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να δώσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι τις εξηγήσεις τους ενώπιον των μελών του συμβουλίου για να μπορεί στη συνέχεια η ανεξάρτητη αρχή να επιβάλλει τυχόν πρόστιμο. Τα μέλη του Συμβουλίου αμφιταλαντεύθηκαν αν θα έπρεπε να βάλουν στο κάδρο και έτερη εκπομπή, συγκεκριμένα το “Livenews” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA ωστόσο επειδή η εκπομπή του MEGA περιορίστηκε στα γραφικά αυτή τη φορά τη γλίτωσε.

Για την ιστορία, πάντως, το τελευταίο μεγάλο πρόστιμο που είχε λάβει ο Γιώργος Λιάγκας και η εκπομπή “Το πρωινό” ήταν πέρσι τον Φεβρουάριο για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και ανέρχεται στα 190.000 ευρώ.

Οσο για την ΕΣΗΕΑ, η σύγκλιση του Πειθαρχικού ήρθε μετά από χθεσινό πανό των οπαδών του ΠΑΟ αλλά και την πίεση της κοινής γνώμης με αποτέλεσμα την ερχόμενη Τρίτη να συνεδριάσει το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με βασικό θέμα την περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα και το ερώτημα της διαγραφής του από την Ένωση.