Γιώργος Λιάγκας: «Οι χωρισμένοι γονείς…»

Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και δηλώσεις του Παύλου Χάππιλου για το πώς αποκαλούσε ο ίδιος τους γονείς του, ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να κάνει μια τοποθέτηση για το θέμα, ενώ προχώρησε και σε μια εξομολόγηση για τη σχέση που έχουν οι χωρισμένοι γονείς με τα παιδιά τους.

«Είπε ότι αποκαλούσε τον μπαμπά του «Κούλη» και τη μαμά του «Λελού». Εγώ διαφωνώ πλήρως. Αυτό περί Γονέα Α και Γονέα Β είναι μεγάλη μπούρδα. Αν ένα παιδί καταλήξει να έχει δύο μπαμπάδες, ας λέει μπαμπάς και μπαμπάς, αν έχει δύο μαμάδες θα έχει δύο μαμάδες», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας και συνέχισε:

«Έχουμε πει ότι οι χωρισμένοι γονείς έχουμε το δυστυχές προνόμιο να μην είμαστε κάθε μέρα με τα παιδιά μας. Είμαστε κάποιες μέρες τον μήνα στο ίδιο σπίτι, τις άλλες ας είναι καλά το facetime. Όταν το παιδί σου σε λέει μπαμπά, εκεί φεύγουν και λίγα τσίσα κάτω. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν με πει Γονέα Α και Γονέα Β δεν θα μου φύγουν τσίσα. Στο μπαμπά εμένα μου φεύγουν τσίσα. Είναι γλυκές λέξεις, λέξεις με ψυχή. Η λέξη μπαμπάς, η λέξη μαμά, η λέξη παππούς, η λέξη γιαγιά».

«Κι αν ένα παιδί τα φέρει έτσι η ζωή να έχει δύο μπαμπάδες, ας πει μπαμπά, μπαμπάκα τους δύο μπαμπάδες του ή μαμά, μαμάκα τις δύο μαμάδες του. Στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας, μην καταργήσουμε και λέξεις που περικλείουν όλα τα συναισθήματα του κόσμου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.