Η Χρύσα ξέρει καλά να μας τσιτώνει…

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Χρύσα Τσίτου, με τεράστιες διακρίσεις με την Εθνική ομάδα μιλάει στο Mediaday για το ιδιαίτερο αυτό επάγγελμα που δύσκολα επιβιώνει στην Ελλάδα, το baby swimming, το μόντελιγκ και το Just2ofUs που θα έλεγε ναι για να την κρίνει ο κ.Φασουλής.

Χρύσα, είσαι προπονήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης. Πόσο εύκολο είναι αυτό στην Ελλάδα;
“Είμαι πιστοποιημένη προπονήτρια  ακροβατικών εναέριων και προπονήτρια βρεφικής κολύμβησης. Με την καλλιτεχνική κολύμβηση ασχολούμαι από 4 χρονών σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Από 15 χρονών μέχρι τα 19 ήμουν μέλος τις εθνικής ομάδας και κατέκτησα την 5 θέση στην Ευρώπη. Πλέον  την καλλιτεχνική κολύμβηση την έχω εντάξει μέσα στις διδασκαλίες μου. Δουλεύω με προφίλ την καλλιτεχνική κολύμβηση και στο ακροβατικό εναέριο χώρο και στην πισίνα σαφώς. Σύμφωνα πάντα με την δικιά μου γνώμη για την Ελλάδα είναι ένα ιδιαίτερο επάγγελμα όπου μόνο αν το τρέξεις έξυπνα είναι πολύ κερδοφόρο σύμφωνα με τα δεδομένα τις Ελλάδας”.

Από πόσο χρονών μπορεί να ξεκινήσει ιδανικά ένα παιδάκι;
“Ιδανικά ένα παιδάκι για να ξεκινήσει Καλλιτεχνική Κολύμβηση να μπορεί να εκτελεί ασκησούλες δηλαδή είναι από 4-5 χρονών, ενώ ένα βρεφάκι μπορεί να ξεκινήσει να ανακαλύπτει το νερό από 3 μηνών. Στα ακροβατικά εναέρια επίσης ένα παιδάκι μπορεί να ξεκινήσει 5 χρόνων”.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τόσο καινοτόμο επάγγελμα;
“Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα χωρίς να το προσπαθήσω ιδιαίτερα δύσκολα, στην ουσία την δουλειά που έχτιζα τόσα χρόνια γύρω από τον πρωταθλητισμό, την έκανα επάγγελμα.Τα χόμπι μου είναι η δουλειά μου. Είναι αρκετά καινοτόμα επαγγέλματα που έχουν μέλλον αρκεί να παίζεις τα χαρτιά σου έξυπνα”.

Τοκετός μέσα στο νερό. Είναι όντως μια ανώδυνη διαδικασία;
“Η χρήση του νερού στον τοκετό είναι οφέλιμη. Καθώς εκτός από αναλγητικό προσφέρει και άνωση, σωστές θέσης, ευκολία στην κίνηση. Αυτά γνωρίζω σχετικά με τον τοκετό στο νερό, και με την εμπειρία μου μέσα  στο νερό και θα ήτανε και η διαδικασία που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω και για εμένα”.

Επειδή είσαι εξαιρετική στον χορό θα συμμετείχες στο Just 2 of Us?
“Ο χορός είναι η ψυχή μου, όποτε ναι αν μου δινόταν η ευκαιρία θα συμμετείχα στο Just 2 of us”.

Το μόντελιγκ είναι στα πλάνα σου;
“Το μόντελινγκ μου άρεσε ανέκαθεν και το συνδιάζω με τις δουλειές μου, οπότε ναι πάντα ήταν στα πλάνα μου”.

Τα τιπς ομορφιάς σου;
“Τιπς ομορφιάς: περνάω όμορφα την κάθε μέρα μου χωρίς άγχος και στρες, κάνω πράγματα που με γεμίζουν και μου αρέσουν”.

Τα σχέδια σου;
“Εδώ και ένα μήνα έχω ξεκινήσει να ράβω ρούχα και να τα πουλάω μέσω Instagram με την επωνυμία, tsitawear. Είμαι αυτοδίδακτη και ήθελα από μικρή να καλλιεργήσω αυτό το ταλέντο μου”.