Η Έλβη Μιχαηλίδου ανοίγει τα χαρτιά της στο MediaDay!

Παρουσιάζει τις αθλητικές ειδήσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος και συμμετέχει στην αθλητική εκπομπή του Σαββατοκύριακου Open Sport.

Ξεχωρίζει για της ιδιαίτερης αισθητικής και προσέγγισης συνεντεύξεις με αστέρια του αθλητισμού!

Δεν είναι άλλη από την Έλβη Μιχαηλίδου!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε ένα επάγγελμα ανδροκρατούμενο όπως είναι η αθλητική δημοσιογραφία;
 
«Δεν θα πρωτοτυπήσω στην απάντηση. Τα στερεοτυπικά πρότυπα εξακολουθούν να ισχύουν έστω και σε ελαφρά μικρότερο βαθμό. Ζώντας σε αυτή την πραγματικότητας αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δίνω σημασία σε ότι πρέπει και να «μιλάω» με τη δουλειά μου και μόνο!»
 
Αλήθεια, πως επέλεξες  να ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο (της αθλητικής δημοσιογραφίας); Ήταν ένα όνειρο σου ήδη από την παιδική ηλικία;
 
«Δεν θα το έλεγα. Μου άρεσε βέβαια ο αθλητισμός αλλά δεν προερχόμουν από αυτόν. Ασχολιόμουν περισσότερο με τα πολιτιστικά. 
Η αθλητική δημοσιογραφία προέκυψε βαθμιαία και στη πορεία. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν κάτι σαν… επαναλαμβανόμενο σημάδι. Θα μιλήσω λοιπόν περισσότερο για κίνητρο παρά για όνειρο. Κίνητρο να μπορέσω να προσφέρω  κάτι στην ανανέωση του ύφους και του τρόπου προσέγγισης των αθλητικών προσωπικοτήτων και των αθλητικών θεμάτων γενικότερα. Να δώσω κάτι καινούριο και πιο φρέσκο με γυναικείο αέρα. Ακόμη και όταν λέμε την είδηση στο γυαλί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ίδια ώρα κάνουμε και τηλεόραση».
 

Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στο χώρο;

«Ουσιαστικά η πρώτη φορά που δούλεψα σε μεγάλο κανάλι ήταν στο Star στην ομάδα της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου και έμαθα πολλά. Στη συνέχεια πέρασα από το MTV Greece με εκπομπή πολιτιστικού περιεχομένου και όταν αυτό μετονομάστηκε σε RISE ήρθε η αθλητική εκπομπή της εφημερίδας Sportime που ουσιαστικά ήταν η πρώτη ουσιαστική ενασχόληση μου με το πεδίο του αθλητισμού. Μάλιστα είχα και δίκη μου μόνιμη καθημερινή στήλη στην εφημερίδα με μια εντελώς πρωτότυπη θεματολογία που αναφερόταν στη σχέση μόδας και αθλητισμού. Μολονότι ήταν κάτι που το θεωρώ ριζοσπαστικό και όμορφο δε θα έλεγα ότι εκτιμήθηκε όσο του άξιζε».

 
Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το Open; Είσαι ευχαριστημένη;

«Στο OPEN βρίσκομαι από την πρώτη μέρα που «γεννήθηκε». Είχα μόλις ολοκληρώσει τον κύκλο μου στο RISE και ήρθε η συνεργασία αυτή στην κατάλληλη στιγμή για να κάνω το βήμα παραπάνω σε ένα μεγάλο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Δε θα μπορούσα, λοιπόν,  παρά να είμαι ευχαριστημένη. Το νιώθω σαν σπίτι μου και εύχομαι να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο στο OPEN».

 
Στην μέχρι σήμερα πορεία σου στον χώρο, θα μπορούσες να κατονομάσεις μια ξεχωριστή για εσένα εμπειρία;
 
«Θα ήταν άδικο να επέλεγα μόνο μια στιγμή. Από την άλλη είμαι σίγουρη ότι και πάλι θα παραλείψω-αδικήσω πολλές. Ωστόσο ξεχωρίζω δυο πολύ ιδιαίτερες συναντήσεις-συνεντεύξεις με τους παραολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Σταματόπουλου και Ιμπραήμ Αλ Χουσεϊν, που μου δίδαξαν πολλά πράγματα για τη ζωή ενώ σίγουρα ξεχωριστές για μένα είναι και οι συνεντεύξεις με την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Μίλτο Τεντόγλου, τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Δημήτρη Ιτούδη και φυσικά τον Ενές Καντέρ που μου έκανε την τιμή να είμαι η πρώτη με την οποία μίλησε τηλεοπτικά στην Ελλάδα λέγοντας τόσο σημαντικά πράγματα, κάτι το οποίο έχει και συνέχεια!»

 
Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θαυμάζεις πολύ; και γιατί;
 
«Θα απαντήσω για τον χώρο του αθλητισμού. Αν και δεν είμαι και πολύ του ποδοσφαίρου θα μιλήσω για δυο ξένους ποδοσφαιριστές, τον Φρανσέσκο Τότι και τον Έντισον Καβάνι, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. 
Από τη οποία ο ένας γιατί αποτέλεσε ένα αιώνια πιστό σύμβολο, πράγμα πολύ σπάνιο και ο άλλος για την προσωπικότητα του η οποία συνοψίζεται στην φράση του: «είμαι αιχμάλωτος του παιδικού μου ονείρου».
 
Η αθλητική δημοσιογραφία είναι σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα επικίνδυνο σπορ; Αναγκάζεται κανείς να προσέχει περισσότερο τι θα πει ή τι γράψει;
 
«Σαφώς. Και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί και το πως. Ιδίως στα ομαδικά αθλήματα όπου επικρατεί φανατισμός. Τα όρια μεταξύ επίγνωσης και αυτολογοκρισίας και σκοπιμότητας συχνά αποτελούν αντικείμενο κατάχρησης και σύγχυσης στην αθλητική δημοσιογραφία και όχι μόνο».
 

Πως φαντάζεσαι τη δημοσιογραφία του μέλλοντος;

«Πρώτα και πάνω από όλα να την ασκούν δημοσιογράφοι και να μην την γράφουν ρομπότ, ανθρωπόμορφα ή μη.  Ο νοών νοείτω…»
 
 Αν πρότεινες μια νέα εκπομπή στο κανάλι, τι θεματολογίας θα ήταν;

Ένας συνδυασμός αθλητικής θεματολογίας με άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες, σίγουρα με έντονη διάδραση με το κοινό. Σ αυτό άλλωστε απευθυνόμαστε και το να του δίνουμε ενεργό ρόλο είναι πολύ σημαντικό. Ίσως και με κάποια στοιχεία τηλεπαιχνιδιού. Σίγουρα πάντως κάτι έξω από την πεπατημένη».