Μαρία Βενέτη: “Έχω πέσει θύμα κακοποίησης. Να ανοίξουν στόματα, να επέλθει κάθαρση…”

Η εντυπωσιακή καλλονή των ερτζιανών και βασικό στέλεχος του Κοσμοράδιο 95.1, Μαρία Βενέτη μιλάει στο Mediaday, λέγοντας πολλές αλήθειες…

Για την κακοποίηση που έχει βιώσει και η ίδια στο χώρο της εκπαίδευσης, τον Βαγγέλη Μαρινάκη με την “Έξαψη” που έδωσε στην Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Δεν θα την δούμε σε εκπομπή του Σπύρου Παπαδοπούλου, ενώ μας δίνει το δικό της top 5 που ταυτίζεται απόλυτα με το ραδιοφωνικό κοινό του Κοσμοράδιο!

Μαρία, επιτυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός στο Κοσμοράδιο. Ήταν πάντα όνειρο σου οι μουσικές εκπομπές και τα μικρόφωνα;
“Ερωτεύτηκα το ραδιόφωνο στα 5 μου. Τότε θυμάμαι τον πατέρα μου να ακούει τον “Ήλιο του Βορρά” και τα “Παιδιά της Καλαμαριάς”. Άκουγα τους εκφωνητές και προσπαθούσα να τους μιμηθώ.Ο κόσμος του ραδιοφώνου ανέκαθεν ήταν μαγικός για εμένα. Σαν ένα συναρπαστικό βιβλίο δίχως τέλος.
Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι είναι ένας από τους λόγους της ύπαρξης μου. Ξέρεις όλοι έχουμε έναν ή περισσότερους. Αυτός είναι και ο πρώτος μου έρωτας και η πιο μακροχρόνια σχέση που είχα ποτέ. Άλλωστε είμαι συνολικά 17 χρόνια στον αέρα και τα 16 χρόνια είναι στο Κοσμοράδιο 95.1!”.

Θα άφηνες την Θεσσαλονίκη για να μετακομίσεις τηλεοπτικά πλέον στην Αθήνα;
“Ναι, πιστεύω ότι θα το έκανα μόνον αν υπήρχε κάτι που θα μου ταίριαζε. Επίσης, αν και η Αθήνα δεν είναι η γη της επαγγελίας, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πιο τολμηρά και καινοτόμα εγχειρήματα τα οποία πιστεύω θα δούμε εντονότερα τα επόμενα χρόνια”.

Παρακολουθώντας τον μουσικό σφυγμό καθημερινά ο κόσμος που κινείται περισσότερο φανατικά;
“Ο κόσμος είναι σαν εσένα κι εμένα. Πότε έχει τα πάνω του πότε τα κάτω του. Πότε ζητάνε πιο μπιτάτα κομμάτια και πότε καψουροτράγουδα όπως έχει επικρατήσει να λέγονται”.

Σε εξέπληξε ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης, που έγραψε στίχους για την Νατάσσα Θεοδωρίδου στο τραγούδι “Έξαψη”;
“Όχι, άλλωστε καθένας μας έχει πολλά πράγματα που του αρέσουν και θα μπορούσε να κάνει καλά. Πολλοί από εμάς όμως δεν το ξέρουμε ή η καθημερινότητα και οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι που δε μας επιτρέπουν να ψάξουμε πιο βαθιά μέσα μας. Μου άρεσε πολύ”.

Τι παρακολουθείς αυτό τον καιρό φανατικά στην τηλεόραση;
“Τα τελευταία 17 χρόνια δεν έχω τηλεόραση. Ενημερώνομαι μόνον από αξιόπιστες πηγές στο ίντερνετ και όταν έχω χρόνο βλέπω ταινίες”.

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για τις τόσες καταγγελίες στον χώρο του θεάματος, σωματικά, λεκτικά, ψυχολογικά…
“Καιρός ήταν να επέλθει η κάθαρσις. Ειδικά στο κομμάτι των ηθοποιών. Άλλωστε ηθοποιός σημαίνει ποιώ ήθος… Για δες λοιπόν που άνθρωποι που τους είχαν όλοι παράδειγμα προς μίμηση τώρα γίνονται μιάσματα μιας κοινωνίας που αρκείται πολλές φορές στο «φαίνεσθαι». Ας ανοίξουν στόματα και ματιά κι ας γίνουν έρευνες σε όλους τους τομείς. Είχα μια τέτοια δυσάρεστη εμπειρία, παρενόχλησης, που άγγιζε τα όρια της κακοποίησης στην εφηβική ηλικία μου στο χώρο της εκπαίδευσης. Αν ανοίξει εκεί το θέμα δε θέλω να σκεφτώ τι θα ξημερώσει για πολύ κόσμο”.

Θέλουμε το δικό σου Top5 αυτόν τον καιρό…
1.Γιώργος Σαμπάνης & Πάνος Κατσιμίχας-Αυτό Που Αγαπάς,
2.Αργυρός Κωνσταντίνος-Θα ‘Μαι Εδώ, 3.Γιάννα Τερζή & Πασχάλης Τερζής-Για Σένα Μόνο,
4.Γιώργος Μαζωνάκης-Ώρες Μικρές,
5.Πλούταρχος Γιάννης-Περνάς Καλά.

Στον Σπύρο Παπαδόπουλο θα σε βλέπαμε;
“Λίγο δύσκολο. Σκέψου, δεν έχω καταφέρει να δω ούτε μια ολόκληρη εκπομπή… Συνήθως αντέχω 1 με 2 λεπτά!”.

Ποιά είναι τα τιπς ομορφιάς σου…
“Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά όντως η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας! Πέρα από τη γυμναστική, τη διατροφή, τη θετική σκέψη και τον χορό που είναι η ζωή μου πλέον αγαπώ τη δερματολόγο μου! Για περισσότερα beauty tips ρωτήστε εκείνην”.

Το επόμενο όνειρο σου;
“Να πάρω το πτυχιο IDTA στο επαγγελματικό latin. Να συμμετάσχω έστω μια φορά σε αγώνες χορού. Να πάρω και το πτυχίο του management για να εξερευνήσω κάποιο νέο πεδίο γνώσης. Να εξελιχθώ και επιχειρηματικά”.