Βασιλική Ανδρίτσου: «Στο Κόκκινο Δωμάτιο έπαιξαν όλοι, εκτός…»

«Είναι μύθος ο Θανάσης Βέγγος», είπε η Βασιλική Ανδρίτσου.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα παραχώρησε η Βασιλική Ανδρίτσου. Η ηθοποιός μίλησε και για τον «καημό» της που δεν συνεργάστηκε με τον Θανάση Βέγγο στο Κόκκινο Δωμάτιο.

«Ο μπαμπάς μου είχε σπουδάσει ηθοποιός και από εκείνον πήρα την αγάπη για αυτό τον χώρο. Ως παιδάκι ήμουν πολύ «θεατράλε». Οι γονείς ήταν πάντα υπέρ μου, ήταν δίπλα σε εμένα και τον αδελφό μου. Πάντα έβαζα προθεσμία της προσπάθειάς μου επαγγελματικά 5 χρόνια, αν δεν τα κατάφερνα θα άλλαζα επάγγελμα. Ήθελα πολύ να παίξω μαζί με τον Θανάση Βέγγο. Τότε, στο Κόκκινο Δωμάτιο, είχαν παίξει όλοι, μόνο ο Βέγγος δεν είχε παίξει, γιατί; Κρίμα! Είναι μύθος ο Θανάσης Βέγγος», είπε αρχικά η Βασιλική Ανδρίτσου.

Η Βασιλική Ανδρίτσου είπε στη συνέχεια: «Έγινα μητέρα στα 46 μου. Δεν έχει αλλάξει το στερεότυπο για την ηλικία μιας γυναίκας και το πότε θα κάνει παιδί. Εμένα δεν με αποσχόλησε ποτέ τι πειράζει τον καθένα και τι θα πει η κοινωνία και οι συγγενείς. Περισσότερο με ρώταγαν οι δημοσιογράφοι ποτέ θα παντρευτώ, παρά οι συγγενείς μου. Όταν δεν είχα παιδιά με ρωτούσαν ποτέ θα κάνω παιδί και με το που έκανα με ρωτούσαν ποτέ θα κάνω το δεύτερο. Με τον άντρα μου δεν υπάρχει εγωισμός, συζητάμε τα πάντα μαζί. Ο άντρας μου «λιώνει» για την κόρη μας και εκείνη για τον μπαμπά της».

Η Βασιλική Ανδρίτσου είπε για την κόρη της: «Η μικρή είναι και της μαμάς και του μπαμπά μέχρι στιγμής, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Η κόρη μου ανεβαίνει στην σκηνή – είχε παράσταση με το μπαλέτο -και έχει μεγάλη χαρά και άνεση. Αν η κόρη μου αποφασίσει να ασχοληθεί με την υποκριτική, θα την συμβουλέψω να μην «κάνει εκπτώσεις» σε αυτά που θέλει και να λέει όχι».