Αντώνης Κανάκης: Τα παιδιά του, η ροκ Θεσσαλονίκη και ο χαμός του πατέρα του

Ο Αντώνης Κανάκης βρέθηκε καλεσμένος του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και της γιαγιάς του στην εκπομπή «Δε γκρανμαδερ» και έδωσε μία από τις σπανιότατες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις και μίλησε για όλα στο OPEN. Ιεροκλής και Αντώνης έκαναν μία απολαυστική κουβέντα και ο γνωστός παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» μίλησε για πρώτη φορά για την απόκτηση των παιδιών του, την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα αλλά και για τα ριάλιτι, τους ΑΜΑΝ και το «Ράδιο Αρβύλα» – που φέτος σάρωσε στο OPEN μαζί με το «Βινύλιο».

Αντώνης Κανάκης: Είμαι τρισευτυχισμένος με τα παιδιά μου
Αναφορικά με τα παιδιά του ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Δεν είχα «πρέπει». Όλα ήρθαν πολύ φυσικά στη ζωή μου. Άργησαν… Δεν ξέρω αν άργησαν ίσως ήρθαν την ώρα που έπρεπε. Το «άργησαν» είναι κοινωνικά καθορισμένο. Τα παιδιά έχουν φέρει αυτή την αβίαστη χαρά, τη λάμψη στα μάτια μου, την αγνότητα. Είμαι τρισευτυχισμένος με τα παιδιά μου. Φέρνουν μαγικά συστατικά. Ομορφαίνουν τον κόσμο γύρω μας. Πιστεύω ότι έχεις πιο πολλά να μάθεις από τα παιδιά παρά να διδάξεις στα παιδιά. Αλλά σε πιάνει και μία θλίψη… πώς ξεκινάμε από αυτό και καταλήγουμε στο τοξικό…

Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις τον κόσμο είναι πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με την ύπαρξή τους να βασίζεται στην αγάπη και στη χαρά και όχι στον φόβο! Δεν υπάρχει καλό και κακό για μένα, υπάρχει αγάπη και φόβος. Να υπάρχει ψυχολογική ισορροπία και υγεία. Τα παιδιά μού βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μου. Δε συμβαίνει παντού σε όλους αυτό. Κάποιοι κάνουν παιδιά γιατί πρέπει, σαν κοινωνική επιταγή, και αυτό για μένα είναι τραγικό».

Για την απώλεια του πατέρα του, που του στοίχισε πολύ, μίλησε ο Αντώνης Κανάκης
Την απώλεια του πατέρα του και τη γέννηση των παιδιών του ξεχωρίζει ως τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του ο Αντώνης Κανάκης. «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ ωραία. Οι γονείς μου είναι δυο υπέροχοι άνθρωποι. Η απώλεια του μπαμπά μου και η γέννηση των παιδιών μου είναι ότι τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μου. Ακόμα δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Τον λάτρευα και τον λατρεύω. Ήταν ξεριζωμός….

Η υπόθεση θάνατος και η υπόθεση ζωή μόνο αν τα βιώσεις στο πετσί σου μπορείς να τα συνειδοτοποιήσεις. Το θάνατο τον γνώρισα όταν έχασα τον μπαμπά μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ένας θρόμβος τα έκανε όλα… Και τη ζωή τη γνώρισα και τη βιώνω κάθε μέρα μέσα από τα παιδιά μου. Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να αγαπήσω τόσο πολύ όσο αγαπάω τα παιδιά μου. Είμαι αγαπησιάρης άνθρωπος, αλλά αυτό δεν το φανταζόμουν. Μεγάλωσα με ελευθερία, αγάπη, εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Ένα παιδί δεν γεννήθηκε για να σε υπακούει» είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Η Θεσσαλονίκη ήταν μια ροκ πόλη που ήταν στον κόσμο της!
Για την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και τα συγκροτήματα που έχει «βγάλει» η πόλη, μίλησε ο Αντώνης Κανάκης. «Είχε μία φοβερή ενέργεια η πόλη. Ήταν μία Rock n’ roll πόλη που ήταν στον κόσμο της δεν την ενδιέφερε… ειδικά τη δεκαετία του ’80 ήταν ένα Βερολίνο ένα Άμστερνταμ κάτι δικό μας τέλος πάντων. Και το ’90, αλλά κυρίως το ’80 με τα εναλλακτικά μπαρ, με τις μουσικάρες μας, με τα πανκιά, με τους ροκαμπίλιδες. Έχουμε τα δύο μεγαλύτερα συγκροτήματα που αν είχαν γεννηθεί αλλού, θα μιλούσε όλος ο πλανήτης για αυτά… Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά… και άλλα πολλά συγκροτήματα».

Αναφορικά με το γιατί δεν έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους είπε: «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι ότι έχτισα ένα δικό μου δικό μου κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι η πρωτεύουσα των media στη χώρα είναι η Αθήνα. Εγώ δεν ήθελα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί πρέπει να εγκαταλείψω την πόλη μου για να κάνω τη δουλειά μου. Πού ζω, σε κανένα ορεινό απομονωμένο μέρος; Είμαι σε μία πολύ μεγάλη πόλη, γιατί πρέπει να φύγω. Ο δεύτερος λόγος ήταν – ενστικτωδώς τότε, τώρα μπορώ να το αναλύσω – δεν ήθελα ποτέ να βρεθώ στο κέντρο αυτού του μιντιακού πράγματος και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και είναι και μία απόσταση ασφαλείας που βοηθάει και στην προσωπική σου ηρεμία».

Για τα ριάλιτι και τη σάτιρα
Για τα ριάλιτι ο Κανάκης έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την άποψή του στους «Ράδιο Αρβύλα». Αναφορικά με αυτό είπε στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη: «Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια και είμαστε γκρινιάρηδες… Αλλά αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά, η προσωπική μου άποψη είναι ότι με τις διαστάσεις που παίρνει είναι εγκληματικό. Αλλά δεν δίνει κανένας σημασία σε αυτά τα πράγματα». Για τη σάτιρα είπε: «Ίσως η πιο πρακτική πλευρά χρησιμότητα της σάτιρας είναι ότι βγάζει αυτό το πέπλο της υποκρισίας το πετάει μακριά και εκθέτει τον υποκριτή και αναδεικνύει τη γελοιότητα των πραγμάτων. Η αποδόμηση… να το ξεγυμνώνεις και να το δείχνεις όπως πραγματικά είναι, τι βρωμιά μπορεί να έχει τι υποκρισία μπορεί να έχει, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο. Αν πρόκειται να ενοχλήσει και να έχει χρησιμότητα αυτή η ενόχληση δεν θα αφαιρέσω κάτι». Όταν σατιρίζουν τον ίδιο γελάει πάρα πολύ.

Αντώνης Κανάκης: Το ΑΜΑΝ ήταν μια θεότρελη εκπομπή
Στα 10 χρόνια επιτυχίας του ΑΜΑΝ, αλλά και στο πώς ήρθε η ιδέα για το εγχείρημα αυτό, αναφέρθηκε ο Αντώνης Κανάκης, μιλώντας στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη. «Το ΑΜΑΝ ήταν μια θεότρελη εκπομπή. Ήμασταν άνθρωποι που ο καθένας με το δικό του τρόπο είχαμε μεγάλη αγάπη για τη σάτιρα, ο καθένας πραγματικά με το δικό του τρόπο και αυτό μας έβγαινε τόσο πολύ στο Comfuzio που εκεί διαπιστώσαμε ότι πλέον πρέπει να το απομονώσουμε σε μία εκπομπή αυτό το πράγμα και έτσι πήραμε την απόφαση του ΑΜΑΝ» είπε ο παρουσιαστής, ενώ είδαμε και πλάνα από παλιές εκπομπές.