Ελπίδα Νινού: Τι είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη

Η πολυαναμενόνη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Όπως έγινε γνωστό από χθες, Πέμπτη 17/3, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Για τον λόγο αυτό, η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου προκειμένου να μπορέσει να παραστεί και ο ίδιος ενώπιον του Μ.Ο.Δ.

Σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο, οι καταγγέλλουσες ήταν εκεί από το πρωί καθώς και άλλοι επώνυμοι. Δια της απουσίας της έλαμψε και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νινού.

Η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη
Σε νέο ρεπορτάζ τώρα, η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου έδωσε στη δημοσιότητα μέρος της κατάθεσής της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νινού για την μία από της καταγγέλλουσες.:

«Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της. Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου. Όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μού είχε πει ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”.

Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας. Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και τη ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου,“Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”. Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”».