Γιάννης Ζουγανέλης: Η αποκάλυψη για τον καρκίνο – «Μου είχαν πει οι γιατροί ότι αν νοσούσε 10 χρόνια μετά, δεν θα πέθαινε»

Στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο MEGA βρέθηκε το πρωινό της Κυριακής (18/2) ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο γνωστός ηθοποιός συζήτησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» το θέμα των εξελίξεων γύρω από τους ογκολογικούς ασθενείς και μεταξύ άλλων αποκάλυψε την πληροφορία που του είχε εμπιστευθεί ένας γιατρός, όταν ο Νίκος Ξυλούρης «έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο.

«Πλέον οι περισσότεροι καρκινοπαθείς επιβιώνουν, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτοί που θα νοσήσουν να έχουν αυτή την αισιοδοξία και να μπορούν να ισορροπήσουν καλύτερα με τη νόσο τους», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν χάνουν οι άνθρωποι τους ανθρώπους τους αλλά με νοιάζει αν θα χάσει ο άνθρωπος τη ζωή του. Όταν «φεύγουν» κάποιοι, δεν κλαίμε για αυτούς που «φύγανε», κλαίμε για αυτόν που χάνουμε. Και είναι πολύ εγωιστικό αυτό», σχολιάζει ο ηθοποιός και μουσικός στην εκπομπή υγείας του MEGA.

«Όταν συνεργαζόμουν με τον Νίκο Ξυλούρη και έπαθα σοκ που «έφυγε» από τον καρκίνο, ένας γιατρός μου είχε πει εκείνη την εποχή ότι, εάν νοσούσε δέκα χρόνια μετά, δεν θα πέθαινε. Έπαθα πλάκα», περιέγραψε στη συνέχεια ο Γιάννης Ζουγανέλης για τον αείμνηστο μουσικό και τραγουδιστή.

«Είμαι οπαδός της ειμαρμένης, με τη στάση μας προδιαγράφουμε τη ζωή μας. Ο μόνος εξουσιαστής που δέχομαι στη ζωή μου είναι ο γιατρός. Εγώ τον εμπιστεύομαι απόλυτα, διότι δεν έχω την επιστημονικότητα για να αντιμετωπίσω αυτά τα πράγματα. Ευτυχώς οι επιστήμες εξελίσσονται από τη φύση τους», ανέφερε αμέσως μετά ο Γιάννης Ζουγανέλης.