Σταρόβας για Πρωτοψάλτη: «Λίγο “τάχα μου” και υποκριτικό να αλλάζεις τον στίχο ενός τραγουδιού»

Το σχόλιό του έκανε ο Δημήτρης Σταρόβας για τη λέξη «χοντρή» που παρέλειψε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το τραγούδι «Άδωνις» σε συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα. Όπως είπε στο «Χαμογέλα και πάλι», ο ίδιος καταλαβαίνει ότι κάποιοι μπορεί να ενοχλούνται, αλλά «το να αλλάζεις τον στίχο είναι λίγο υποκριτικό».

Πιο αναλυτικά, ο Δημήτρης Σταρόβας είπε:

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να ενοχλούνται, γιατί είναι και μια μερίδα του κόσμου που έχει παγιδευτεί σε αυτό το politicaly correct και ζητάει πράγματα που δεν χρειάζονται κιόλας. Είναι λίγο στην υπερβολή του το πράγμα. Από την άλλη καταλαβαίνω και την άλλη πλευρά. Δηλαδή εγώ τώρα με αυτή τη λογική θα έπρεπε να πάθω κατάθλιψη, κάθε φορά που αυτοσακράζομαι, αλλά σέβομαι αυτούς που ενοχλούνται. Το να αλλάζεις τον στίχο όμως, το θεωρώ και λίγο τάχα μου, υποκριτικό».

Το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, ο στιχουργός του κομματιού, Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

«Όλοι οι πανεπιστημιακοί της χώρας ασχολούνται με τη “χοντρή νευρικιά” του Άδωνι;» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε την ιστορία γύρω από το πώς έγραψε τους στίχους, ακολούθησε η έντονη αντίδρασή του. Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Είναι καλύτερη η κοινωνία που από σήμερα που δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη χοντρή…» και πριν ολοκληρώσει, ο συνθέτης τον διέκοψε, λέγοντας: «Δεν βαριέσαι; Αν σου πω τι τράβηξα για να πει η Άλκηστη τη λέξη “τεκνά” που δεν ήθελε να την πει. Η τέχνη, το τραγούδι τα κάνει αυτά. Λογόκρινε κανείς τους ρεμπέτες;».

«Αφήστε τις μουσικές, αφήστε τα παιδιά, αφήστε τον κόσμο, αφήστε τα ρεύματα να κινούνται. Δεν θα πάμε εμείς ας πούμε να κάνουμε τα κοντρόλ σε αυτή την ιστορία».

Σε ερώτηση για το αν του λείπει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη απάντησε: «Και βέβαια μου λείπει».

«Γιατί δεν την παίρνεις ένα τηλέφωνο;» του είπε ο ρεπόρτερ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να απαντά: «Όταν έρθει η ώρα, θα με πάρει, θα την πάρω, θα δούμε».