Θανάσης Φουσκίδης: Οι εποχές των τηλεοπτικών παρο­ξυσμών έχουν παρέλθει προ πολλού

Ο Θανάσης Φουσκίδης Μαζί με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Δάφνη Καραβοκύρη παρουσιάζουν το «Mega Mag», στις 10.00, στο ΜΕGΑ, βάζοντας τη δική τους, προσωπική πινελιά στην τηλεοπτική ενημέρωση.

Έμπειροι δημοσιογρά­φοι και οι τρεις, προ­σπαθούν να δώσουν το στίγμα της ημέρας με αξιοπιστία και ψυχραιμία, ακό­μη και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που ζει ο πλανήτης με την επέλαση του κορονοϊού. Ο Θανάσης Φουσκίδης μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό για το στοίχημα του «Mega Mag»

Τα δελεαστικά χαρτιά σας για να κρατήσετε τον τηλεθεατή στη συ­χνότητα σας;
Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε τη δική μας οπτική γωνία για το πώς θα πρέπει να διαμορφώνεται μία σύγχρονη ενημερωτική εκπομπή. Γρήγορες εναλλαγές θεμάτων, σχόλια που χρωματίζουν την είδηση, πρόσωπα που έχουν κάτι να μας πουν, είτε για την επικαιρότητα είτε για την κοινωνική, επαγγελματική και δη­μόσια δράση τους, αλλά και πολύ χιούμορ εκεί που χρειάζεται. Πρό­κειται άλλωστε για ένα στοιχείο που -όπως πιθανώς έχετε διαπι­στώσει ήδη- χαρακτηρίζει και τους τρεις μας. Και πού να δεις τι γίνεται στις συσκέψεις!

Το κοινό εκτιμά την ισορροπημέ­νη και αντικειμενική ενημέρωση;
Οι εποχές των τηλεοπτικών παρο­ξυσμών και της κατευθυνόμενης
προπαγάνδας έχουν παρέλθει προ πολλού. Οι Έλληνες είναι πια πολύ πιο ώριμοι για να άγονται και να φέρονται από πολιτικά πάθη. Τους ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν πιο άμεση πληροφορία και η ψύχραιμη ανάλυση της.

Ποιες θεωρείτε εμβληματικές προσωπικότητες της εποχής μας;
Νομίζω ότι η περίοδος των χαρι­σματικών ηγετών, αν μιλήσουμε για την πολιτική, έχει πια περάσει. Άρα, εμβληματικές είναι για μένα οι προσωπικότητες που, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες της παρούσας συγκυρίας, δημιουργούν, προ­κόβουν και ξεπερνώντας τις δυ­σκολίες καθίστανται παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία των πολιτών.
Να ξέρεις ότι πολλοί από αυτούς τους άγνωστους πρωτα­γωνιστές της ζωής θα έχουν την τι­μητική τους στο «Mega Magazino». Τώρα, αν με ρωτάς, μια ιστορία που θα ήθελα να προβληθεί ακόμη περισσότερο μέσα από την εκπο­μπή και να έχει ελληνικό ενδιαφέ­ρον, θα στεκόμουν στους συμβολι­σμούς που περικλείει το πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ένα ταξίδι – όνειρο ζωής;
Αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου, στο κανάλι που μας μεγάλωσε και σήμερα έχουμε τη χαρά, την τιμή, αλλά και την ευ­θύνη να αποτελούμε κομμάτι του.

Έστω για μια ημέρα είστε αόρα­τος και παντοδύναμος. Τι θα επιλέγατε για το κοινό όφελος;
Δύσκολη ερώτηση. Οπότε θα αρ­κεστώ να πω ότι το καλύτερο για
τον καθένα μας είναι να προσπαθεί να κάνει καθημερινά πράξη αυτό που αποδίδεται στον Γκάντι. Να γίνουμε δηλαδή οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να έρθει.