Το Netflix προκαλεί ξανά – Σωρεία αντιδράσεων για τον μαύρο «Αννίβα»

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί ξανά με τον σκηνοθέτη των ταινιών «Training Day» και «Equalizer», Αντουάν Φουκουά, για να υποδυθεί τον αρχαίο Καρχηδόνιο στρατηγό Αννίβα σε μια ταινία του Netflix, όπως επιβεβαίωσε το «Variety».

Όμως αυτή η ενδιαφέρουσα casting επιλογή γρήγορα προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο λόγω του χρώματος δέρματος του Ουάσινγκτον. Αυτή θυμίζουμε δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix λειτουργεί ανορθόδοξα ως προς την ενσάρκωση ενός ιστορικού προσώπου: η μίνι σειρά «Cleopatra» του 2023 επίσης επέλεξε μια μαύρη ηθοποιό στον ρόλο της Αιγύπτιας βασίλισσας.

Το σενάριο της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Ουάσινγκτον θα υπογράψει ο Τζον Λόγκαν, ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ που έγραψε το «Aviator» του Μάρτιν Σκορσέζε και το «Gladiator» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία «βασίζεται στον αληθινό πολεμιστή Αννίβα, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς διοικητές στην ιστορία. Η ταινία καλύπτει τις κρίσιμες μάχες στις οποίες ηγήθηκε εναντίον της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Καρχηδονιακού Πολέμου».

Ο Αννίβας εισέβαλε στην Ιταλία ιππεύοντας έναν βορειοαφρικανικό πολεμικό ελέφαντα. Υπό την ηγεσία του, οι Καρχηδόνιοι κέρδισαν σημαντικές νίκες εναντίον των Ρωμαίων, επιτρέποντας στον Αννίβα να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ιταλίας για 15 χρόνια. Τελικά, ο Αννίβας ηττήθηκε από τους Ρωμαίους στη μάχη της Ζάμα μετά την αντιεπιδρομή τους στη Βόρεια Αφρική.

Ήδη από την ανακοίνωση του φιλμ, κόσμος συνέρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την απορία, τον προβληματισμό, τη διαφωνία του και ορισμένες φορές την οργή του με την απόφαση να υποδυθεί ο Ουάσινγκτον τον Καρχηδόνιο στρατηλάτη, κάνοντας λόγο για ιστορική ανακρίβεια.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις