Χριστούγεννα στην ΕΡΤ

Το ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 σβήνει τα φώτα του και βγαίνει στη χριστουγεννιάτικη πόλη.

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος φορούν τα καλά τους, αφήνουν πίσω τους το στούντιο της ΕΡΤ και ξεκινάνε μια μεγάλη βόλτα για εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης. Στους στολισμένους δρόμους της, τα θέατρά της, τα όμορφα στέκια της.

Οι String Demons παίζουν γιορτινές μουσικές και η βραδιά των δυο παρουσιαστών ξεκινά με την παρέα τεσσάρων αγαπημένων πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών. Οι Γεωργία Μεσαρίτη, Ορέστης Χαλκιάς, Βαγγέλης Παπαδάκης και Εριφύλη Κιτζόγλου με το χιούμορ και τον αυθορμητισμό τους αφηγούνται στη Νάνσυ και τον Θανάση πώς είναι τα Χριστούγεννα για τη δική τους γενιά.

Από το σήμερα πάμε σχεδόν έναν αιώνα πίσω, στα Χριστούγεννα της ποτοαπαγόρευσης της δεκαετίας του ’30, με τα swing & jazz κομμάτια των υπέροχων Les Trois Femmes και του κουαρτέτου τους.

Λαμπιόνια, κόσμος στους δρόμους, χαμογελαστά πρόσωπα. Οι δυο παρουσιαστές περπατούν κάτω απ’ τα φώτα της. Συναντούν την Άννα Φόνσου η οποία τους υποδέχεται στο γιορτινό τραπέζι με ιστορίες από τα παλιά. Πώς γιόρταζαν οι σταρ του δικού μας σινεμά τη δεκαετία του ’70; Ρετρό στιγμές παλιάς Αθήνας, που συνοδεύει με το πιάνο της ένα πρόσωπο του σήμερα. Joanne στα πλήκτρα και τη φωνή.

Η νυχτερινή βόλτα συνεχίζεται. Η Νάνσυ και ο Θανάσης συναντούν τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Μπαμπάδες με Ρούμι» στην πλατεία του θεάτρου Αλίκη. Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Σοφία Βογιατζάκη και Τζόυς Ευείδη περιγράφουν μοναδικά τα δικά τους Χριστούγεννα. Αυτά που γέλασαν, έκλαψαν, γλέντησαν με την ψυχή τους.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, μερικοί φίλοι ακόμα έχουν στήσει γιορτή στα καμαρίνια του Μικρού Παλλάς. Η παρέα των Θοδωρή Αθερίδη, Δήμητρας Ματσούκα, Αντώνη Κρόμπα, Δημήτρη Σαμόλη και Αναστασίας Τσιλιμπίου μεγαλώνει, με τη Νάνσυ και τον Θανάση, πίσω από τα φώτα της σκηνής.

Κι όμως. Αυτή η παραμονή Χριστουγέννων έχει κι άλλα φυλαγμένα.

Ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος μεταφέρει στους δυο παρουσιαστές, όπως μόνο αυτός ξέρει, το γιορτινό κλίμα της Θεσσαλονίκης από το θέατρο Vergina.

Κι επειδή Χριστούγεννα χωρίς τον αντιήρωα Σκρουτζ, δεν είναι Χριστούγεννα, η Νάνσυ και ο Θανάσης κλείνουν τη βραδιά τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τους συντελεστές του μιούζικαλ «Σκρουτζ, Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Ή μήπως η βραδιά τους δεν τελειώνει εκεί και τους περιμένουν κι άλλες γιορτινές συναντήσεις?