ΕΡΤ1: Η νέα σειρά «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» κάνει πρεμιέρα το ΣΚ με δύο επεισόδια

Σε ημέρες και τηλεοπτική ζώνη που τα ιδιωτικά κανάλια, στην πλειονότητα τους, δείχνουν να θεωρούν ότι αν μεταδώσουν αξιόλογο πρόγραμμα είναι «πεταμένα λεφτά» η κρατική ΕΡΤ στο prime time του Σαββατοκύριακου προτείνει νέες παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στις 20.00 από την ΕΡΤ1 θα προβληθούν τα πρώτα δύο επεισόδια της νέας σειράς «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ».

Χαρακτηρισμένη ως ρομαντική κωμωδία, σε σενάριο Κωνσταντίνας Γαχαλή και Παναγιώτη Μαντζιαφού και σκηνοθεσία Μανώλη Ρασιδάκη, η σειρά εδράζει την πλοκή της σε μια παρεξήγηση.

Η Κατερίνα, σύμφωνα με το σενάριο, μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της.

Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια, φοβική με τη ζωή και εμμονική με τον θάνατο.

Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον Αλέξανδρο, διακεκριμένο νευρολόγο, ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ο φόβος της επιβεβαιώνεται.

Όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται. Αυτό για το οποίο προετοιμαζόταν μια ζωή είναι ξαφνικά μπροστά της και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει, όχι απλά γενναία, αλλά και με απαράμιλλη ελαφρότητα.

Απολαμβάνει τη ζωή χάρη σε ένα λάθος

Η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, τώρα ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή.

Φτιάχνει μια λίστα με όλες τις πιθανές και απίθανες εμπειρίες που θέλει να ζήσει πριν πεθάνει και μία-μία τις πραγματοποιεί…

Ξεχύνεται στη ζωή σαν ορμητικό ποτάμι που παρασέρνει τους πάντες γύρω της: από την οικογένειά της και την κολλητή της Κέλλυ μέχρι τον άπιστο σύντροφό της Δημήτρη και τον γοητευτικό γιατρό Αλέξανδρο, αυτόν που έκανε, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, λάθος διάγνωση και πλέον προσπαθεί να μαζέψει όπως μπορεί τα ασυμμάζευτα.

Στη σειρά παίζουν οι Κατερίνα Γερονικολού (Κατερίνα), Γιάννης Τσιμιτσέλης (Αλέξανδρος), Σταύρος Σβήγκος (Δημήτρης), Λαέρτης Μαλκότσης (Πέτρος), Βίβιαν Κοντομάρη (Μαρκέλλα), Σάρα Γανωτή (Ελένη), Νίκος Κασάπης (Παντελής), Έφη Γούση (Ροζαλία), Ζερόμ Καλούτα (Άγγελος), Μάρω Παπαδοπούλου (Μαρία), Ίριδα Μάρα (Νατάσα), Ελπίδα Νικολάου (Κέλλυ), Διονύσης Πιφέας (Βλάσης), Νάντια Μαργαρίτη (Λουκία) και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στον ρόλο του Αντώνη, πατέρα του Αλέξανδρου.

Στα υπόψη, ότι σήμερα, 20 Ιανουαρίου, η ΕΡΤ έχει προγραμματίσει avant premiere του πρώτου επεισοδίου στις 24.00 από την δωρεάν υβριδική πλατφόρμας της ΕΡΤflix.