ΕΡΤ3: Ο Κωστής Ζαφειράκης κάνει «μπαμ» με καλεσμένους μέσω Skype

Σε συνθήκες απομόνωσης, ο Κωστής Ζαφειράκης ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο 25 Απριλίου στις 21.00 τον 5ο κύκλο του επιτυχημένου talk show του «Απόψε κάνεις μπαμ», στο Τρίτο Κανάλι, με το πρώτο επεισόδιο coronavirus edition.

Ο βορειοελλαδίτης παρουσιαστής μοιράζεται, μέσω skype, σκέψεις και λόγια για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας με τον Γιάννη Σερβετά, τον Φάνη Μουρατίδη, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Πέτρο Γαϊτάνο. Οι τέσσερις προσκεκλημένοι του Κωστή αναφέρονται στην μετά-κορονοϊό εποχή και εκφράζουν τους προβληματισμούς τους μέσα από ένα πρίσμα θετικής σκέψης.

Η Μελίνα Ασλανίδου, αισιόδοξη για την επόμενη μέρα, σχολιάζει τις αγκωνιές που έχουν αντικαταστήσει τις χειραψίες, θυμάται την γιαγιά της την Σιμέλα, μαγειρεύει ποντιακές συνταγές, «μιλάει» στον Αντώνη Βαρδή και μας χαρίζει το «Γεια σου», το τραγούδι που έφτιαξαν με τον Γιώργο Θεοφάνους και αντανακλά το πνεύμα της εποχής.

Ο Γιάννης Σερβετάς έχει επιθυμήσει τις αγκαλιές και την θάλασσα, θυμάται ένα συγκινητικό περιστατικό από την κηδεία του πατέρα του, μιλάει για τις αγάπες της ζωής του, απευθύνει μια ερώτηση στον Σωτήρη Τσιόδρα, προσεύχεται μ’ έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο, εμπιστεύεται φουλ τα παιδιά και μας ψιθυρίζει το «Δίχτυ».

Ο Φάνης Μουρατίδης φτιάχνει το δικό του ορισμό για την αγάπη, απολαμβάνει τις ατελείωτες ώρες με τους γιους του, μαγειρεύει, θυμάται τον μπαμπά του που έπιανε κουβέντα με τα αηδόνια σφυρίζοντας, και σχολιάζει την ηθική και οικολογική διάσταση της πανδημίας.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος, συγκρίνει την εποχή μας με τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μας αφιερώνει ένα αγαπημένο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, μιλάει για τις προφητείες των πατερικών κειμένων και γαληνεύει με μια βόλτα στο βουνό παρέα με τον σκύλο του.

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή, εξηγεί τι συμβαίνει στον ψυχισμό μας μέσα σ’ αυτήν την δυστοπική εποχή και δίνει ουσιαστικές οδηγίες επιβίωσης, για την διαχείριση των δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουμε.