Έβρος: Εφιαλτική η νύχτα για τους κατοίκους στο Σουφλί και τα σπίτια τους

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα θα ζήσουν οι κάτοικοι στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουφλίου, καθώς η φωτιά πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα σπίτια τους. Όπως μετέδωσε στο OPEN το βράδυ της Πέμπτης, η δημοσιογράφος Αναστασία Αργυριάδου, οι πύρινες γλώσσες είναι κοντά στην κατοικημένη περιοχή και εξαπλώνονται σε μία έκταση 15 χιλιομέτρων.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, που αποτελούνται τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους πυροσβέστες δίνουν πολύ μεγάλες μάχες, ωστόσο οι φλόγες είναι ανεξέλεγκτες.

Όπως μετέδωσε το OPEN, 200 μέτρα από τη φωτιά βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις, που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα. Λίγη ώρα νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής του Σουφλίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι αποπνικτική στην πόλη εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Απειλείται ολόκληρη η περιοχή του κεντρικού Έβρου

Το μένος της πυρκαγιάς είναι τρομακτικό και οι ριπές ανέμου αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να απειλούνται διαφορετικές περιοχές ανά διαστήματα.  Οι φλόγες απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το Σουφλί, ενώ οι άνεμοι αναμένεται αύριο να γυρίσουν εκ νέου σε βοριάδες και να οδηγήσουν ξανά τη φωτιά προς το δάσος της Δαδιάς.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η φωτιά στον Έβρο πέρασε από τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ και ενώ κατευθυνόταν προς την Κορνοφωλιά, απειλώντας το μοναστήρι της περιοχής, οι άνεμοι άλλαξαν ξαφνικά ροπή και πλέον απειλούνται και τα χωριά Πρωτοκλήσι και Αγριανή. Πυροσβέστες από την Ισπανία, είπαν στην ρεπόρτερ του OPEN ότι πρόκειται για την πιο δύσκολη φωτιά που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ.

Μεγάλη μάχη και από τους κατοίκους

Το μέτωπο έχει σπάσει σε τρία διαφορετικά κομμάτια, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πύρινο κλοιό γύρω από το Σουφλί. Κάτοικοι που έχουν μείνει στην περιοχή προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες με τα αγροτικά τους μέσα. Η 13η νύχτα από την έναρξη της φωτιά αναμένεται να είναι και πάλι εφιαλτική για τους κατοίκους της περιοχής που τόσο πολύ έχει δοκιμαστεί από τον πύρινο εφιάλτη.

Τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν το πρωί με το πρώτο φως του ήλιου, ωστόσο την σημερινή ημέρα οι επιχειρήσεις τους ήταν τρομερά δύσκολες καθώς οι καπνοί ήταν πολύ πυκνοί και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού.