«Για αυτό έφυγα από το Σταρ- Δεν μου ταίριαζε!»

Έχει χαράξει τη δική του πορεία στη δημοσιογραφία και έχει ξεχωρίσει για τη σταθερότητα και το ήθος του. Η σεζόν που πέρασε ήταν καθοριστική για τον Παναγιώτη Στάθη, καθώς άλλαξε τηλεοπτική στέγη έπειτα από πολλά χρόνια.

Ο παρουσιαστής έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα και αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να «μετακομίσει» από το Star στον ΑΝΤ1.

Φέτος, έπειτα από πολλά χρόνια, αλλάξατε επαγγελματική στέγη.

Ήταν εντελώς ομαλή η μετάβαση, με την έννοια ότι είχα κλείσει τον κύκλο των πραγμάτων που ήθελα να κάνω στο Star. Δεν ήταν εύκολη, όμως, γιατί ήμουν 25 χρόνια στο Star, συνεπώς είχα συναισθηματική σύνδεση με αυτό το κανάλι. Ξεκίνησα από ρεπόρτερ και έφτασα να γίνω κεντρικός παρουσιαστής, οπότε δεν είχα να κάνω κάτι άλλο. Ήθελα πλέον να δοκιμαστώ σε νέα πράγματα. Ο Κωστής Τσιακανίκας, που είναι διευθυντής του ΑΝΤ1, μου το πρόσφερε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου.

Φύγατε για λόγους που αφορούσαν το περιεχόμενο του δελτίου σας;

Η αλήθεια είναι ότι εγώ πάντα ως επαγγελματική φυσιογνωμία ήμουν πολύ πιο βαρύς από το περιεχόμενο του δελτίου του Star. Ήθελα λοιπόν, να κάνω και πιο ενημερωτικά πράγματα. Κάποιες φορές επικεντρωνόμαστε στο πώς ένα πρόσωπο δουλεύει στην τηλεόραση, δουλεύω στις εφημερίδες, έχω δικό μου ενημερωτικό site, δουλεύω και σε άλλο site. Έχω μια συνολική επαγγελματική οπτική για τα πράγματα, η οποία είναι πολύ πιο βαριά. Δεν μπορούσα να αποκοπώ από αυτό.

Όταν αποχωρήσατε, ήσασταν σίγουρος πως θα υπάρξει κάποια επαγγελματική πρόταση;

Είχα προτάσεις όταν έφυγα από το Star. Πριν έρθει η πρόταση από τον ΑΝΤ1, είχα σχεδόν συμφωνήσει να πάω σε άλλον σταθμό. Η τηλεόραση είναι μέσο που αγαπώ, αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός μου. δεν θα πάθω τίποτα αν δεν δουλέψω στην τηλεόραση. Πίστευα ότι έπρεπε να κάνω τη στροφή αυτή. Παράλληλα, πέρυσι το καλοκαίρι δημιούργησα μαζί με άλλους συναδέλφους ένα ενημερωτικό site και ήθελα να δώσω πολλή ενέργεια σε αυτό. Κατά συνέπεια, θα έλεγα πως ήταν ομαλή η διαδικασία που ακολούθησα φεύγοντας από το Star, φτιάχνοντάς το site και περιμένοντας να αρχίσει να κυλάει, μέχρι να ξεκινήσω πάλι να δουλεύω στην τηλεόραση.

Στον ΑΝΤ1 τα πράγματα είναι όπως τα περιμένατε;

Ο ΑΝΤ1 είναι ένα πολύ μεγάλο μέσο ενημέρωσης και brand name. Το επαγγελματικό περιβάλλον είναι εξαιρετικό.