Κόκκινο Ποτάμι: Τι θα γίνει σήμερα

Άλλο ένα επεισόδιο της κυριακάτικης ιστορικής σειράς του Open «Κόκκινο Ποτάμι» υπόσχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, που περιμένει τις εξελίξεις στην ερωτική σχέση του Μίλτου και της Ιφιγένειας, αλλά και τα δραματικά ιστορικά γεγονότα της εποχής κατά την οποία έλαβε χώρα η Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισµού. Η σειρά του Open, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη μας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών.

 

«Κόκκινο Ποτάμι»: 5 λόγοι για να δεις το 13ο επεισόδιο – Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 21.00

1. Ο Θέμης αποκτά γιο και γίνεται ακόμα πιο αποφασισμένος να υπερασπιστεί την οικογένειά του
Η Βασιλική φέρνει στον κόσμο τον πρώτο εγγονό του Παυλίδη, ενώ οι συλλήψεις των Ελλήνων συνεχίζονται. Στην Αμισό, η Βασιλική φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι δίνοντας χαρά στην οικογένεια του Θέμη. Άλλη μια ερμηνεία της ηθοποιού Χαράς-Μάτας Γιαννάτου στον ρόλο της Βασιλικής. Διεκδικεί με πάθος το μέλλον που ονειρεύεται. Δυναμική, ριψοκίνδυνη και γοητευτική, θα ανακαλύψει πόση δύναμη κρύβει μέσα της όταν τα πάντα γύρω της μοιάζουν να καταρρέουν. Ο έρωτάς της για τον μακεδονομάχο Θέμη (Αργύρης Πανταζάρας), θα τη φέρει μπροστά σε πολλές προκλήσεις και σημαντικές αποφάσεις.

2. Ο Μίλτος δεν γνωρίζει ότι απέκτησε ανιψιό
Η είσοδος των Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη, βρίσκει τον Μίλτο να αναρρώνει από τον τραυματισμό του στην αγκαλιά της Ιφιγένειας, αγνοώντας ότι πίσω στην πατρίδα, γεννιέται ο ανιψιός του και πρώτος εγγονός της οικογένειας Παυλίδη.

3. Τα ιστορικά γεγονότα εξελίσσονται και οι εντάσεις κλιμακώνονται – Ο ρόλος των Γερμανών
Η ήττα της Τουρκίας στον Βαλκανικό, βρίσκει τα παράλια του Πόντου να εποικίζονται από Μουσουλμάνους πρόσφυγες και τους ηττημένους του πολέμου να γυρεύουν αιτία για την ήττα τους στους Έλληνες και Αρμένιους που ζουν στην περιοχή. Οι εντάσεις κλιμακώνονται. Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί, βρίσκουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν δυναμικά στην οθωμανική πολιτική σκηνή και στο στράτευμα.

4. Ο Κερέμ υψώνει το ανάστημά του στον πατέρα του
Ο Κερέμ έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα του προβλέποντας πως οι εξελίξεις θα είναι καταστροφικές, ανατρέποντας τα πάντα.

a871c015_181010nv_06023312.jpg
5. Ξεδιπλώνεται σιγά σιγά ο Αλή Οµέρογλου
Ολοένα και πιο πολύ γνωρίζουμε τον ήρωα που υποδύεται ο ηθοποιός Γιώργης Τσαμπουράκης. O Τούρκος Αλή Οµέρογλου είναι ένας ήρωας µε θετικό πρόσηµο. Είναι Τούρκος και αυτό έχει ιδιαίτερη σηµασία σε µια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταµένες και υπάρχει ταυτόχρονα έξαρση του εθνικισµού. Είναι σηµαντικό όταν µιλάµε για Ελλάδα και Τουρκία να βλέπουµε έναν ήρωα που δηλώνει στην πραγµατικότητα πως οι καταστάσεις δεν χρωµατίζονται µόνο µε άσπρο ή µαύρο. Υπάρχουν και από τις δύο πλευρές θετικοί και αρνητικοί χαρακτήρες. Ο Αλή λοιπόν είναι αξιωµατικός του τουρκικού στρατού. Με βαθµό ταγµατάρχη. Μορφωµένος άνθρωπος, κρύβει ένα µεγάλο µυστικό που θα αποκαλυφθεί στην πορεία. Εχει να κάνει µε τα πιστεύω του.