«Μάγισσα»: Το νέο ιστορικοκοινωνικό δράμα του ΑΝΤ1

Το γνωρίζαμε από την προηγούμενη σεζόν. Ό,τι δηλαδή η φετινή τηλεοπτική χρονιά θα ήταν η καταληκτική για τις «Άγριες Μέλισσες».

Και να που ήρθε η στιγμή. Σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, η πολύκροτη σειρά του ΑΝΤ1, χάρη στην οποία τα κανάλια (ξανά)ανακάλυψαν την ελληνική μυθοπλασία και τις σειρές εποχής «ρίχνει» τίτλους τέλους. Για τους ηθοποιούς και όλους όσοι εργάστηκαν ως τώρα στην υλοποίηση της παραγωγής.

Στο μεταξύ οι δημιουργοί της επιτυχημένης σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, έχουν ήδη αρχίσει και γράφουν την πλοκή για τη νέα σειρά- εποχής επίσης- του ΑΝΤ1, τη «Μάγισσα» την οποία θα σκηνοθετήσει ο Λευτέρης Χαρίτος.

Στον κεντρικό ρόλο σεναριογράφοι και σκηνοθέτης επέλεξαν την Έλλη Τρίγγου (η Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες»). Δεν είναι όμως μόνον εκείνη που συνεχίζει στην επόμενη… πίστα μυθοπλασίας των Τσαμπάνη- Καλκόβαλη.

Σε επίσης κεντρικούς ρόλους θα δούμε τον Αναστάση Ροϊλό, τον Γιώργο Γάλλο, το Νίκο Ψαρρά, την Μαρκέλλα Γιαννάτου.

Η «Μάγισσα» είναι ιστορική δραματική μυθοπλασία, χρονικά ενταγμένη στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις παρυφές της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα χαρακτηριστικά της πλοκής είναι αναγνωρίσιμα στο πρώτο μυθιστόρημα «Ο πρώτος αμέθυστος» (2015) της Μελίνας Τσαμπάνη με την ιστορία να αρχίζει να ξετυλίγεται στην υπο οθωμανική κατοχή Τήνο του 1798 με επίκεντρο την οικογένεια του καραβοκύρη Γιώργη Σκαρλάτου, ο οποίος διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με εμπόρους στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνη τη χρονιά η γυναίκα του, Μαριγώ φέρνει στον κόσμο το δεύτερο γιό τους, τον Μιλτιάδη.

Ο Μιλτιάδης από νωρίς ακολουθεί τον πατέρα του στα εμπορικά ταξίδια του και όταν ξεσπά η Επανάσταση του ‘21, συμμετέχει με ορμή και θέρμη στον Αγώνα, έχοντας στην καρδιά του δύο επιθυμίες: να αγωνιστεί για την ελευθερία της πατρίδας και να ξεχάσει τον ασίγαστο έρωτά του για τη γυναίκα του αδερφού του -Λεωνίδα-, τη Φρόσω.

Ένα λάφυρο όμως που θα πέσει στα χέρια του, ένα χρυσό δαχτυλίδι με μια πέτρα από αμέθυστο, θα ανατρέψει τη ζωή του. Ένα δαχτυλίδι ποτισμένο από την κατάρα της γυναίκας που το φορούσε, δε θα σημαδέψει τη μοίρα μόνο της φαμίλιας του Μιλτιάδη, αλλά θα στοιχειώσει και τις επόμενες γενιές της ίδιας οικογένειας.

Η νέα πρόταση- πρόκληση των Τσαμπάνη-Καλκόβαλη είναι πολυδιάστατη, όπως άλλωστε και οι «Άγριες Μέλισσες» έχει σαν «οχήματα» τους ανθρώπους και μέσα από εκείνους και τις προσωπικές ιστορίες τους θα επιχειρήσει να εισάγει τους τηλεθεατές στο ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο είναι ενταγμένη ανασυστήνοντας συνθήκες, περιγράφοντας -μέσα από τις ψυχοσυνθέσεις των χαρακτήρων- συμπεριφορές που διαμόρφωναν οι καταστάσεις και οι αντιλήψεις που επικρατούσαν τότε, σε συνδυασμό με ισόποσες δόσεις σασπένς, μυστηρίου και έρωτα.