«Μουρμούρα» και τη νέα σεζόν!

Η σειρά Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα πήρε το πράσινο φως για την ένατη σεζόν, 2021-2022. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη και μιλά στο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας και την Μαρία Ανδρέου για την τηλεοπτική επιτυχία που κρατά τόσα πολλά χρόνια.

Η σειρά «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα» στον Alpha αποτελεί τηλεοπτικό φαινόμενο. Δεν έχει υπάρξει τέτοια κωμική παραγωγή με τέτοια επιτυχία. Θα συνεχίσετε και του χρόνου;
Δεν θα το πιστέψετε και όμως ναι! 8 χρόνια Μουρμούρα και θα πάμε και για ένατη σεζόν. Έτσι για να έχετε στο σπίτι σας… Μουρμούρα (γέλια). Ξέρετε τι είναι, να έχουν προβληθεί 570 επεισόδια Μουρμούρας στην τηλεόραση και η σειρά να μην έχει δείξει σημάδια κόπωσης, να μην έχει κάνει κοιλιά; Δηλαδή θα φτάσουμε την νέα τηλεοπτική σεζόν στα 700 επεισόδια. Ο κόσμος στον δρόμο, όταν με βλέπει, ακόμη και την μάσκα με αναγνωρίζει και μου λέει σας ευχαριστούμε, μας κάνατε και γελάμε μέσα στην καραντίνα μας. Να προσφέρεις ευφορία μέσα στον εγκλεισμό είναι ωραίο συναίσθημα. Μην σταματήσετε να Μουρμουράτε… Αυτό μου του είπε μια κυρία και γέλασα με την καρδιά μου. Συνήθως λέμε «ουφ σε βαρέθηκα με την μουρμούρα σου». Αυτή είναι η μοναδική Μουρμούρα που ο κόσμος θέλει.

Πως ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει μαζί για χρόνια και να είναι αγαπημένο;
Πέρα από τον σεβασμό που πρέπει να έχει μέσα στο πέρασμα του χρόνου και τον κόπο που πρέπει να ρίξει για να κρατήσει την σχέση του το συστατικό είναι ο έρωτας. Αν δεν είναι ερωτευμένο το ζευγάρι δεν μπορεί να μείνει μαζί και να είναι ευτυχισμένο μέσα στα χρόνια. Ναι, να υπάρχει σύμπνοια και αγάπη, κοινά ενδιαφέροντα, αλλά και έρωτας. Ναι να ζεις την καθημερινότητα, να θες να λύσεις τα προβλήματα που προκύπτουν, αλλά να υπάρχει και έρωτας. Ναι να καμαρώνεις και να θαυμάζεις τον ταίρι σου, να μάχεσαι μαζί του για την οικογένειας σας, να γελάς και να δακρύζεις μαζί του, αλλά να υπάρχει και ο έρωτας. Να θέλεις να εξελιχθείς, να καλλιεργηθείς μαζί του αλλά να υπάρχει και ο έρωτας. Χωρίς έρωτα δεν μένει ένα ζευγάρι μαζί μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Θα γίνει παθογόνο και άρρωστο. Χρειάζεται έρωτας και ερωτική επαφή. Ζούμε στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας. Οι άνθρωποι κάνουν σεξ μέσα από τις οθόνες χωρίς να αγγίζονται, να μυρίζονται. Μου φαίνεται νοσηρό.

Πιστεύετε ότι η σειρά «Μην αρχίζει την Μουρμούρα» μπορεί να αντέξει στον ανταγωνισμό;
Το έχει αποδείξει. Έχει βρεθεί απέναντι σε ριάλιτι, σε άλλες σειρές μυθοπλασίας, σε τάλεντ σόου. Αυτή η σειρά έχει ψωμί. Μπορεί να εξελιχθεί όπως και η ζωή. Πιστεύω ότι θα πάμε και για δέκατη σεζόν. Να μου το θυμηθείτε.

Ο ήρωας σας ο Ηλίας, στα 55 χωρίζει, έχει πλέον ένα παιδί που έχει πάρει τον δρόμο του, μ ένα διαζύγιο που βγήκε από κοινού, χωρίς τσακωμούς, είχαν τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες με την σύζυγο του και πάει για άλλα. Βρέθηκε στην ζωή του η Καίτη και μάλιστα τους έτυχε και εγκυμοσύνη.. Μια δεύτερη ζωή;
Ο Ηλίας καθώς οδεύει στα 55 έχει τελειώσει με την υπαρξιακή αγωνία που τρώει τον άνθρωπο στα 40. Στα 50 έχει απλοποιήσει την ζωή του σ όλα . Τελικά δεν ήταν προβλέψιμος. Με την Καίτη νιώθει ξανά ερωτευμένος και παίζουν το παιχνίδι του σκύλου με της γάτας. Τους τυχαίνει και το παιδί και εκείνος αναλαμβάνει την ευθύνη. Είναι ερωτευμένος με την Καίτη, την θέλει, την ζηλεύει, είναι μαζί. Πιστεύω ότι από την νέα τηλεοπτική σεζόν το ερώτημα είναι αν θα το πάρει το κορίτσι με παπά και με κουμπάρο. Αν θα γίνει και ο γάμος. Ο Ηλίας και η Καίτη έχουν κάτι το παιχνιδιάρικο μεταξύ τους. Μπορεί να φαίνεται ότι την πειράζει, ότι της κάνει πλάκα, ότι της γκρινιάζει, αλλά όλο αυτό είναι το αλατοπίπερο. Έχει κάτι το αγαπησιάρικο. Κανείς τους δεν αλλάζει χαρακτήρα, κάνουν μικρό υποχωρήσεις γιατί θέλουν να είναι μαζί. Έχουν μια απλότητα, μια φυσικότητα, αποδέχονται ο ένας τον άλλον όπως συμβαίνει και σ όλα τα ζευγάρια της σειράς από το πιο νέο μέχρι και το πιο παλιό.