Μουσικό Κουτί: Καλεσμένοι ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λάκης Παπαδόπουλος

Το Μουσικό Κουτί του Λευτέρη Παπαδόπουλου με καλεσμένους τον Γιώργο Νταλάρα, τον Δημήτρη Μπάση και την Μελίνα Κανά ανοίγει την Κυριακή 3 Μαρτίου στην ΕΡΤ1 στις 21:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη συναντούν τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και συζητούν μαζί του για τα τραγούδια σπάνιας ευαισθησίας και τρυφερότητας που μας έχει χαρίσει ενώ οι εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς τιμούν με όλη τους την αγάπη τον κορυφαίο στιχουργό ερμηνεύοντας εμβληματικά τραγούδια του.

«Αισθάνομαι μαθητής της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Το κακό είναι ότι εγώ ήξερα γράμματα ενώ η Ευτυχία δεν ήξερε. Είχε όμως έναν στίχο που είχε πάνω του βρώμα, λαϊκή βρώμα και αυτό το λέω με τρυφερό τρόπο», λέει στην συνέντευξη του ο σπουδαίος δημιουργός που συνεργάστηκε με πλήθος μεγάλων συνθετών και μας χάρισε μια απίστευτα πλούσια κληρονομιά.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μιλάει για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Γιώργο Ζαμπέτα και για τον Μάνο Χατζιδάκι. Έγραψε πάνω από 2.000 τραγούδια που καλύπτουν όλες τις πλευρές της ζωής, τραγούδια κοινωνικά, πολιτικά ή ερωτικά, πάντα όμως με μια γλώσσα λιτή, δωρική, συναισθηματικά φορτισμένη και πάντα με την δίκη του αυθεντική λαϊκότητα.

«Αφετηρία των πάντων είναι ο έρωτας» για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και αναφερόμενος στα δύο σπουδαία πρόσωπα της ζωής του λέει: «Η γυναίκα μου έχει σπουδάσει στην Γενεύη, η μάνα μου στην σκάφη, σπουδαία πρόσωπα και τα δύο».

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο κορυφαίος ερμηνευτής της γενιάς του μιλάει για τον στιχουργό που έχει τον πιο αιχμηρό και τρυφερό λόγο, τον στενό του φίλο και συνοδοιπόρο, τον αγαπημένο του αθυρόστομο πρόεδρο, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο σπουδαίος τραγουδιστής της νεότερης γενιάς που έχει αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι αναφέρεται στο τραγούδι του Λευτέρη Παπαδόπουλου που ξεχωρίζει.

Η Μελίνα Κανά, η καταξιωμένη ερμηνεύτρια με την ιδιαίτερη φωνή μιλάει για την πρώτη της συνάντηση με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο στον Μόλυβο και τα τραγούδια που αγαπά περισσότερο.

Μουσικό Κουτί, Κυριακή στις 21:00 στην ΕΡΤ1.