Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στον 102 FM της ΕΡΤ3

Όπως αναφέρει ανάρτηση στο Indymedia, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλλε στο στούντιο του 102 FM της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη και διέκοψε την ροή του προγράμματός του, διαβάζοντας κείμενο της συνέλευσής της, ενώ φεύγοντας πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα με σπρέι υπέρ του Κώστα Σακκά. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν την αστυνομική βία και τις εκκενώσεις καταλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες.

Όσο υπάρχει δράση, θα υπάρχει και αντίδραση

Η ανάγκη του κράτους να στοχοποίησει, να καταστείλει, να απαλαχθεί από οποιονδήποτε αντιστέκεται εντείνεται όσο ο κόσμος του αγώνα συνεχίζει να μάχεται. Η επάνοδος της συντηρητικής παράταξης, στη διαχείριση της κρατικής εξουσίας, συνδυάστηκε τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με την αλλαγή του προσωπείου της καταστολής. Έτσι, επέρχεται η άμεση επιβολή του δόγματος ‘νόμος και τάξη’, με θεαματικούς όρους, προς ικανοποίηση της ακόρεστης βουλιμίας εκείνης της μερίδας του εκλογικού σώματος που αποζητά την ‘κάθαρση’.

Στην ‘πραγματικότητα’, όμως, ίδια είναι η καταστολή δεξιά και αριστερή

Σταθερά της συνιστά η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του κοινωνικού πλέγματος, μέσα από τον ολοκληρωτικό έλεγχο. Το εξουσιαστικό οικοδόμημα προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε δυνατό τρόπο σε όσους προκαλούν την παντοδυναμία του, πασχίζει ώστε να μη ραγίσει η κανονικότητα του. Σε αυτή τη συνθήκη γενικευμένης έντασης, το κράτος αναδιπλώνεται, τα ένστολα καθίκια αναβαθμίζονται, επανασυστήνονται νέες μπατσοομάδες (ΔΡΑΣΗ, Μαύροι Πάνθηρες), όσο ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ δίνει εντολές ωμής βίας. Από το πλαίσιο, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο πιστοί ακόλουθοι του, τα ΜΜΕ, που με τη σειρά τους στήνουν τηλεδίκες, που θα ζήλευαν και οι χειρότεροι δικαστές-δυνάστες αυτού του κόσμου. Παράλληλα, σύντροφοι/ισσες βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής (μέσα από απαγωγές, ανακρίσεις ή παρακολουθήσεις), κατειλημμένοι χώροι εκκενώνονται, αγωνιστές συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Είναι προφανές πως δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον εχθρό και τα τσιράκια του. Τίποτα δε μας εκπλήσσει, κανένα τελεσίγραφο δε μας αγγίζει. Ο αγώνας είναι διαρκής και δε χωρά σε ημερομηνίες. Για αυτό και μέχρι να δούμε τα συντρίμμια και του τελευταίου οχυρού της εξουσίας, τις στάχτες των συμβόλων της κυριαρχίας, τις απαντήσεις μας θα τις δίνουμε με κάθε τρόπο εκεί όπου ανήκουμε: Στους δρόμους…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ
ΑΝΘΙΖΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 16/12
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Συντονισμού Αντικατασταλτικών Δράσεων

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ:

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών – όπως οι ίδιοι δήλωσαν – στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, οι οποίοι δια της βίας διάβασαν ψήφισμα από τον 102 FM, διακόπτοντας την κανονική ροή του προγράμματος.

Η ΕΡΤ δεν πτοείται από τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες, ούτε πρόκειται κανείς να την εμποδίσει από το να παρέχει στους πολίτες έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση.