Πρόστιμα στο Open για το… Epsilon!

Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ και σύσταση για την τήρηση του διαφημιστικού χρόνου προς την εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, που ελέγχει το Open, επέβαλε το ΕΣΡ. Και οι δύο κυρώσεις αφορούν την περίοδο του Epslilon και τα πρόστιμα την εκπομπή «Αποκαλυπτικά» με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Η Ολομέλεια του ΕΣΡ έκρινε ότι ο σταθμός Epsilon «παραβίασε –εκ προθέσεως– τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς την υποχρέωση σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας κατηγορουμένου διά λόγου και εγγράφων της ποινικής προδικασίας» (25.000 ευρώ πρόστιμο) και «την τοποθέτηση προϊόντος σε ενημερωτική εκπομπή» (15.000 ευρώ).

Σε μια δεύτερη περίπτωση, σε άλλη εκπομπή του Epsilon, το ΕΣΡ επέβαλε τη διοικητική κύρωση της σύστασης για «τον διαχωρισμό διαφημιστικών μηνυμάτων και μηνυμάτων τηλεπώλησης από το λοιπό πρόγραμμα» και «την υποχρέωση τήρησης του νομίμου ορίου διαφημιστικού χρόνου ανά ώρα». Όταν, βέβαια, υπάρχει υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου, υπάρχει στην πραγματικότητα αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά αυτή η οπτική δεν εξετάζεται από το ΕΣΡ. Με βάση τη συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της Ραδιοτηλεοπτικής, τα πρόστιμα της προηγούμενης περιόδου (Epsilon) καλύπτονται από την πλευρά Βρυώνη.