Θάνος Κρομμύδας: Καταγγελία για πασίγνωστο σκηνοθέτη!

Το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε στο σπίτι πασίγνωστου σκηνοθέτη εξομολογήθηκε ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας στη Σπυριδούλα Τριάντου στην «ONtime». Σύμφωνα με την καταγγελία του ηθοποιού το πρόσωπο αυτό ήταν επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου στις εξετάσεις που έδωσε, εκεί τον είδε και τον ξεχώρισε. Ο ηθοποιός συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν ένας πολύ γνωστός σκηνοθέτης με σημαντικές δουλειές στο Εθνικό. Με είδε στις εξετάσεις, του άρεσα και ζήτησε το τηλέφωνό μου από το διευθυντή της σχολής. Με πήρε μετά από μια βδομάδα και μου λέει: “Γεια σου, θα ήθελα να συναντηθούμε, γιατί σε σκέφτομαι για μια δουλειά”».

Ο Θάνος Κρομμύδας συνέχισε την περιγραφή του: «Κλείσαμε ραντεβού και μου είπε να περάσω από το σπίτι του. Εγώ ήμουν πολύ νέος, δεν είχα ακούσει κάτι για τέτοια περιστατικά και πήγα. Εκεί άρχισε και μιλούσε γενικά… αλλά χωρίς να μου μιλά για έργo. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου, λέγοντάς μου πως οι ηθοποιοί πρέπει να είναι και γυμνασμένοι. Ήθελε να με δει για να σκεφτεί και το ρόλο. Την έβγαλα. Στη συνέχεια μου μιλούσε αόριστα και τότε του είπα πως τον ευχαριστώ πολύ, αλλά μου φάνηκε περίεργο που με πήρε τηλέφωνο. Εκεί μου είπε πως θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση… Τον ρωτώ “δηλαδή;” Και μου λέει κατευθείαν “είσαι ενεργητικός ή παθητικός;”».

«Και μου εξήγησε πως το 90% του κάνουν αυτή την ερώτηση. Προφανώς το κάνει συχνά αυτό. Εμένα μου είπε πως θα ήμουν ενεργητικός. Όταν του απάντησα πως δεν λειτουργώ, τότε μου είπε πως με αυτό το μυαλό δεν θα κάνω καριέρα και πως δεν θα προχωρήσω, όταν όλοι το κάνουν αυτό. Μου είπε επίσης πως στη σχολή θα έπρεπε να με προετοιμάσουν πως, όταν βγω έξω, θα αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα».

Κατόπιν, όπως υποστηρίζει ο ηθοποιός ο γνωστός σκηνοθέτης έγινε ακόμα πιο αναλυτικός: «Μου είπε ότι πρέπει να είμαι δικός του, ώστε να μπορεί να με γνωρίζει σε άλλους σκηνοθέτες και έτσι ο άλλος δεν θα σου την πέσει, γιατί θα ξέρει πως είμαι δικός του. Εκεί του είπα πάλι όχι. Όταν έφυγα, μου είπε να το ξανασκεφτώ και με πήρε μετά τηλέφωνα, μου άφησε μηνύματα, όμως δεν τον πήρα ποτέ πίσω. Λίγες μέρες μετά, το συζήτησα με φίλους μου ηθοποιούς και η αλήθεια είναι πως τότε μια φίλη μού είπε πως αυτός είχε κάνει το ίδιο και σε άλλο παιδί και το είχα πει και σε έναν δάσκαλό μου που εμπιστευόμουν πολύ και μου είπε πως έχει αυτό το όνομα και πως την πέφτει σε πολλά παιδιά», ανέφερε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, ο Θάνος Κρομμύδας έφυγε για το εξωτερικό και πέρασε σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές της Αμερικής, ενώ εργάστηκε και στο Χόλιγουντ. Ο νεαρός ηθοποιός εξήγησε ότι όταν έγινε το περιστατικό, φοβόταν να μιλήσει για να μη του κάνει κακό στην μετέπειτα πορεία του, ενώ διευκρίνισε ότι έχει κάνει ήδη επώνυμη καταγγελία για τον σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.