Άφαντος παραμένει ο παρουσιαστής του BBC που αναζητείται στη Σύμη

Κυρίαρχο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ αποτελεί η είδηση της εξαφάνισης του 67χρονου γνωστού και βραβευμένου Άγγλου δημοσιογράφου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο Γυαλό, πεζός από την παραλία του Αγίου Νικολάου στη Σύμη.

Πρόκειται για τον Michael Mosley Βρετανό τηλεοπτικό δημοσιογράφο, παραγωγό και παρουσιαστή, που εργάζεται για το BBC από το 1985 και ο οποίος μαζί με την 64χρονη σύζυγο του περνούσαν ημέρες ξεκούρασης και διακοπών στο νησί της Σύμης.

Όπως μετέδωσε από το Λονδίνο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Θανάσης Γκαβός, είναι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων,καθώς ο 67χρονος είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα. Στη Σύμη βρίσκονται αρκετοί βρετανοί δημοσιογράφοι. Σε αυτό που εστιάζουν είναι ότι κατά τρόπο ανεξήγητο φαίνεται ότι αποφάσισε να περπατήσει σε ένα δύσβατο μονοπάτι, σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες για μία τέτοιου είδους πεζοπορία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, στο νησί βρίσκονται τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, ενώ την ανησυχία του εξέφρασε και ο αδελφός του – ο οποίος δήλωσε – ότι όλη η οικογένεια είναι μπερδεμένη, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην εξαφάνισή του.