«Έφυγε» ο Σπύρος Φωκάς

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Σπύρος Φωκάς. Ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα, ενώ και το περασμένο καλοκαίρι χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που του προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο Σπύρος Φωκάς (πραγματικό όνομα: Σπύρος Ανδρουτσόπουλος) γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου 1937. Ήταν ένας ηθοποιός με σπουδαία καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι και «Το Διαμάντι του Νείλου».

Στην ιδιωτική τηλεόραση συμμετείχε κυρίως ως guest σε επιτυχημένες σειρές, όπως η «Ανατομία ενός Εγκλήματος», το «Νυχτερινό Δελτίο» και οι «Δυο Ξένοι», ενώ πρωταγωνίστησε στο σήριαλ «Της Αγάπης Μαχαιριά» (2005-07) στον ρόλο του Αντώνη Σταματάκη. Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Ιατρικό Απόρρητο» τη σεζόν 2008-09 στον ΑΝΤ1, ενώ παρουσίασε και τη μουσική εκπομπή «Πραγμάτων Ύλη Μαγική» στην ΕΡΤ3 το 2012.