Κατέκτησε το Copa Del Rey η Μπιλμπάο μετά από 40 χρόνια! (vids)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο λύγισε στα πέναλτι την Μαγιόρκα (1-1 κ.δ., 4-2 πεν.) και κατέκτησε το 24o Copa Del Rey της ιστορίας της και πρώτο μετά το μακρινό 1984!

Η αναμονή διήρκεσε 40 ολόκληρα χρόνια, οι έξι τελευταίες παρουσίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο σε τελικό Copa Del Rey στέφθηκαν από αποτυχία, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έφεραν ξανά την «Βασίλισσα» του θεσμού στον θρόνο της!

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, με την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Μαγιόρκα, οι Βάσκοι «λύγισαν» τους νησιώτες στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και πανηγυρίζει το 24ο Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της.

Το ματς

H Μαγιόρκα στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό μετά το 2003, μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Ντάνι Ροντρίγκες να βάζει «φωτιά» στην εξέδρα που φιλοξενούσε τους νησιώτες.

Η Μπιλμπάο, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Σανθέτ στο 50′ να φέρνει το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξε κάτι παρά τις ευκαιρίες των δύο ομάδων, με τον τελικό να οδηγείται στην παράταση, όπου και πάλι δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι Μορλάνες και Ράντονιτς ήταν οι μοιραίοι για την Μαγιόρκα αφού αστόχησαν στις εκτελέσεις τους, με τους Βάσκους να έχουν απόλυτη ευστοχία, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι.

Τα πέναλτι
Μουρίτσι: Γκολ, 0-1
Ραούλ Γκαρθία: Γκολ, 1-1
Μορλάνες: Απόκρουση, 1-1
Μουνιαΐν: Γκολ, 2-1
Ράντονιτς: Άουτ, 2-1
Βέσγκα: Γκολ, 3-1
Σάντσεθ: Γκολ, 3-2
Μπερενγκέρ: Γκολ, 4-2

Στην διάρκεια της απονομής του τροπαίου ακολούθησαν μαγικές στιγμές, αφού οι παίκτες της Μπιλμπάο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, γνώρισαν μοναδική αποθέωση από τους οπαδούς των Βάσκων που ταξίδεψαν στη Σεβίλλη.