Φωτιά η Super League: Στον πόντο από την κορυφή ο ΠΑΟΚ

Με την νίκη του επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στον πόντο την ΑΕΚ δύο στροφές πριν το φινάλε της Super League.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ακόμα ένα παιχνίδι δίχως αύριο και με την νίκη του επί του Ολυμπιακού πλησίασε στον πόντο την ΑΕΚ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Με την ήττα τους αυτή οι ερυθρόλευκοι τίθενται ουσιαστικά εκτός μάχης για τον τίτλο, ωστόσο ενδεχομένως να αποτελέσουν απόλυτους ρυθμιστές για τον πρωταθλητή, αφού την Τετάρτη φιλοξενούν την ΑΕΚ, έχοντας ως στόχο και την αποφυγή της 4ης θέσης.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, οι ομάδες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο είναι τρεις.

Η ΑΕΚ κατακτά το πρωτάθλημα αν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό (εκτός) και Λαμία (εντός) ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς.

Για να πάρει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός) και να έχει απώλεια η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Πρωταθλητής μπορεί να στεφθεί και ο Παναθηναϊκός, όμως απαιτεί ένα ακραίο σενάριο. Να κερδίσει ΠΑΟΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), η ΑΕΚ να μην κερδίσει κανένα από τα δύο τελευταία της παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει στο Χαριλάου την τελευταία αγωνιστική.

Η βαθμολογία της Super League μετά από 8 ολοκληρωμένες αγωνιστικές στα πλέι-οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή έχει ως εξής:

  • Τα κριτήρια ισοβαθμίας
    Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

    ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

20:00: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
20:00: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
20:00: Λαμία – Άρης