Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θετική η Ελένη Πόλακ σε έλεγχο ντόπινγκ

Μια δεύτερη υπόθεση ντόπινγκ ήρθε την Δευτέρα να εκθέσει τον ελληνικό στίβο καθώς η Ελένη Πόλακ βρέθηκε θετική στην εξέταση και του δεύτερου δείγματός της.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις στην υπόθεση ντόπινγκ της πρωταθλήτριας του επί κοντώ εγείρουν ομολογουμένως ερωτήματα για τη συνολική στάση του ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το θέμα ήταν σε γνώση του ΣΕΓΑΣ από νωρίς, ωστόσο αφέθηκε η Ελένη Πόλακ να αγωνιστεί και να μην αποσυρθεί.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρωταθλητής του επί κοντώ ανδρών, Εμμανουήλ Καραλής έδινε μεγάλη μάχη για το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην υπόθεση ντόπινγκ της Ελένης Πόλακ πρόκειται για το δεύτερο θετικό δείγμα μέλους της ελληνικής αποστολής, αφού το πρώτο είχε προκύψει πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Παρίσι και αφορούσε στην Κυριακή Φιλτισάκου, αθλήτρια του βάδην.

«Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας και ήθελα πάρα πολύ να το πω, το ξέχασα έξω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου πρωτεΐνες. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου συμπληρώματα. Ήμουν τρεις μέρες πάρα πολύ χάλια πριν έρθω εδώ, που δεν θεωρώ ότι ήταν αυτό, δεν το λέω σαν δικαιολογία. Να προσέχει ο κόσμος τι τρώει. Ήταν πολύ λιγότερο από το απαγορευμένο, προφανώς και για αυτό δεν αποκλείστηκα και κατάφερα να αγωνιστώ κανονικά. Απλά θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει τι τρώει, τι δίνει στα παιδιά του. Εγώ έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει να τρώω καθημερινά κόκκινο κρέας. Κι αυτό από ότι φαίνεται βρίσκεται στα κόκκινα κρέατα, στα πουλερικά, αρνί, χοίρο, δηλαδή όλα», ανέφερε αρχικά η Πόλακ και πρόσθεσε: «Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το κρέας που έφαγα είχε αυτή την ουσία. Είναι ουσιαστικά για την ανάπτυξη του ζώου, να γίνει πιο γρήγορα. Και έφαγα αυτό και δεν ξέρω, εγώ θεωρώ ότι αν είχε γίνει και πιο νωρίς, γιατί εγώ είχα πάει και σε έναν αγώνα στην Ολλανδία και το έφαγα. Μόνο εκεί μπορώ να σκεφτώ. Το τεστ έγινε στις 10/7 ας πούμε, αν είχε γίνει πιο νωρίς μπορεί να είχα ακυρωθεί. Εγώ το έφαγα στις 7 το βράδυ, γιατί μόνο εκείνη τη μέρα μπορώ να σκεφτώ να έφαγα κάτι από την ψησταριά που δεν ήξερα τι ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Πόλακ.