Με ποιες δύο χώρες αρχίζει ο Μασκ τις χρεώσεις στο Twitter

Ένα δολάριο το χρόνο αρχίζει να χρεώνει τους νέους χρήστες του στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες το X (πρώην twitter). Με αυτή τη χρέωση οι νέοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν tweet, να κάνουν retweet, να απαντάνε σε αναρτήσεις και να κάνουν like.

Θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα να φτιάχνει κανείς λογαριασμό χωρίς να πληρώνει τη συνδρομή του 1 δολαρίου αλλά σε αυτή την περίπτωση οι χρήστες θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να βλέπουν βίντεο και να ακολουθούν άλλους λογαριασμούς. Η X υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι spam αναρτήσεις, η χειραγώγηση της πλατφόρμας και τα bots.

Στην περίπτωση που ένας χρήστης θα συμφωνεί να πληρώνει την συνδρομή θα καλείται να καταχωρεί στο μέσο το τηλέφωνό του.

Πέρυσι, ο ιδιοκτήτης του Χ, Ελον Μασκ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας ίσως χρειασθεί να πληρώνουν συνδρομή για να έχουν πρόσβαση. Προς το παρόν όμως υπάρχει το X Premium με τους αμερικανούς χρήστες να πληρώνουν 8 ευρώ το μήνα για να έχουν τη δυνατότητα να γράφουν πιο μακροσκελή κείμενα και ο λογαριασμός τους να εμφανίζεται πιο συχνά από άλλους στο timeline των χρηστών.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας το X ερευνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διάδοση βίαιου και τρομοκρατικού περιεχομένου, ενώ στην Αυστραλία επιβλήθηκε πρόστιμο στην πλατφόρμα καθώς αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών μέσω Ιντερνετ.

Πηγή: newsbomb.gr