Έξαλλοι οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο: Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το νέο λογότυπο του Twitter

Προβλήματα δημιουργεί το νέο λογότυπο του Twitter στο κτίριο της εταιρείας του Σαν Φρανσίσκο. Το μεγάλο Χ που αντικατέστησε το γνωστό γαλάζιο πουλί, αναβοσβήνει έντονα και έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από αξιωματούχους της πόλης όσοι και από κατοίκους.

Την Παρασκευή, η εταιρεία έστησε το Χ στην οροφή της έδρας της στην Market Street, προς απογοήτευση των γειτόνων που παραπονέθηκαν για τα ενοχλητικά φώτα. Μάλιστα το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα.

Ο Μασκ, ο οποίος εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022 έναντι 44 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παραμείνει στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο ίδιος μετέφερε την έδρα της Tesla από την Καλιφόρνια στο Τέξας το 2021. Η διατήρηση της X στο Σαν Φρανσίσκο θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημάδι για την πόλη που αγωνίστηκε να ανακάμψει από την πανδημία.

«Όμορφο Σαν Φρανσίσκο, αν και οι άλλοι σε εγκαταλείπουν, εμείς θα είμαστε πάντα φίλοι σου», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος.

Ωστόσο, δεν είναι πρόθυμοι όλοι οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο να δεχτούν την φιλία του.

Πολίτες της περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατέγραψαν σε βίντεο το γιγαντιαίο X να λάμπει, να πάλλεται και να αναβοσβήνει, με ορισμένους να επικρίνουν τα ενοχλητικά φώτα του.

Η Πατρίτσια Βάλινγκα, η οποία μένει απέναντι από την έδρα του Twitter, δήλωσε στο CBS News ότι πρόκειται για έναν «κίνδυνο». «Νόμιζα ότι ήταν κεραυνός. Ήμουν πολύ μπερδεμένη. Πήγα στο παράθυρό μου, κοίταξα γύρω μου και δεν είδα τίποτα. Σκέφτηκα ότι ίσως ήταν σειρήνα της αστυνομίας», ανέφερε.

Ο δικηγόρος Τζορτζ Γουλφ δήλωσε στο CBS ότι οι κάτοικοι δικαιούνται να έχουν την ευκαιρία να εγκρίνουν ή να απορρίψουν μια τέτοια ανάπτυξη. «Είναι πολύ απερίσκεπτο να κάνει τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο … Χαλάει πράγματα και να προσπαθεί να τα διορθώσει αργότερα».

Αντίστοιχα είναι τα μηνύματα και από άλλους χρήστες που έχουν ενοχληθεί από το σήμα που αναβοσβήνει.