Φαίη Σκορδά: Αυτά είναι τα 6 μυστικά της

Δικαίως χαρακτηρίζεται ως το «απόλυτο κορμί» της showbiz! Τι και αν η Φαίη Σκορδά είναι μητέρα δυο παιδιών, διατηρεί άψογες αναλογίες, γεγονός που κάθε άλλο παρά στην τύχη δεν οφείλεται!

Παρά το επιβαρυμένο της πρόγραμμα, η 42χρονη παρουσιάστρια οφείλει το σώμα της σε μια ισορροπημένη διατροφή που ακολουθεί, όσο και στην γυμναστική που κάνει. Εκτός όμως από αυτά εφαρμόζει έξι μυστικά τα οποία την βοηθούν το να διατηρεί σταθερό το βάρος της στα 60 κιλά.

Aς δούμε ποια είναι αυτά:

Ξεκινάει την ημέρα της με καλό πρωινό

Είναι γνωστό πως το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας της, γι’ αυτό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διαιτολογίου της Φαίης. Φρούτα και προϊόντα δημητριακών (συχνά νιφάδες βρώμης), πρωτεΐνες από γαλακτοκομικά (προτιμά το χαμηλών λιπαρών γιαούρτι και το τυρί τύπου cottage) αλλά και «καλά» λιπαρά από ξηρούς καρπούς και ταχίνι, αποτελούν τη βάση του πρωινού που καταναλώνει, παρέχοντας στον οργανισμό της την απαιτούμενη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Κάνει μικρά και συχνά γεύματα

Η κατανάλωση μικρών ενδιάμεσων «σνακ» υψηλής διατροφικής αξίας κατά τη διάρκεια της ημέρας κρατούν σε εγρήγορση τον μεταβολισμό, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά η Φαίη. Έτσι ως σνακ επιλέγει κάποιο φρούτο, γαλακτοκομικό χαμηλών λιπαρών, μπάρα δημητριακών χαμηλή σε σάκχαρα ή μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Τρώει σωστά ακόμα και έξω

Παρότι ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, δεν λέει «όχι» στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Όταν πρόκειται να παραστεί σε κάποιο event, ή σε κοσμική έξοδο, το μεσημεριανό γεύμα της είναι «ελαφρύ» (π.χ., σαλάτα με τόνο ή ένα αυγό και ψωμί ολικής), ενώ λίγο πριν από την έξοδο τρώει ένα μικρό σνακ (π.χ., 2 καλαμπογκοφρέτες με 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών). Επιπλέον, αποφεύγει τα τηγανητά και το αλκοόλ.

Μαγειρεύει υγιεινά

Η Φαίη γνωρίζει καλά πως το μαγείρεμα σε ατμομάγειρα αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική μαγειρικής παρασκευής, που συνάδει πλήρως με την έννοια της ισορροπημένης διατροφής. Μέσα στις αγαπημένες της συνταγές είναι οι σπιτικές σος με ελαιόλαδο, λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα, πολτό ελιάς ή με γιαούρτι και μυρωδικά (π.χ. άνηθο, δυόσμο), οι οποίες δίνουν έξτρα γεύση στις σαλάτες της.

Προσέχει το αλάτι

Μετά από αρκετές συζητήσεις με διατροφολόγους η Φαίη προσπαθεί να καταναλώνει λιγότερο από 6 γραμμ. αλατιού (σ.σ. 1 κουταλάκι του τσαγιού) καθημερινά, ποσό που αντιστοιχεί σε 2,4 γραμμ. νατρίου περίπου. Για να νοστιμίζει λοιπόν τις συνταγές της χρησιμοποιεί αρκετά μυρωδικά, σκόρδο, λεμόνι και βότανα.

Παίρνει βιταμίνη D3

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η επίδραση της βιταμίνης D στον οργανισμό μα? είναι πολύτιμη, ωστόσο στη χώρα μας τη συναντάμε σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, η Φαίη ανά διαστήματα παίρνει συμπλήρωμα βιταμίνης D3 σε μορφή στοματικού σπρέι, που έχει την υψηλότερη απορρόφηση και αξιοποιείται μέγιστα από τον οργανισμό.