Σάκης Ρουβάς: Μπήκε στην κουζίνα και μαγείρεψε κερκυραϊκό bianco

Ο Σάκης Ρουβάς κάνει διακοπές στην Σκιάθο και μπήκε στο εστιατόριο ενός φίλου για να μαγειρέψει κερκυραϊκό μπιάνκο.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο της Κέρκυρας, γνωστό για την απλότητα και τη νοστιμιά του. Μπορεί να περιγραφεί ως μια πλούσια ψαρόσουπα με έντονη λεμονάτη γεύση.

Τι περιέχει:

  • Ψάρι: Συνήθως χρησιμοποιούνται άσπρα ψάρια όπως μπακαλιάρος, σφυρίδα ή κεφαλόπουλα.
  • Πατάτες: Προσθέτουν μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.
  • Κρεμμύδι και σκόρδο: Δίνουν άρωμα και γεύση.
  • Λεμόνι: Το κυρίαρχο συστατικό που προσδίδει την χαρακτηριστική ξινή γεύση.
  • Ελαιόλαδο: Προσθέτει πλούτο και άρωμα.

Πώς παρασκευάζεται:

Το ψάρι μαγειρεύεται μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και νερό. Προστίθεται αρκετός χυμός λεμονιού για να δώσει την χαρακτηριστική ξινή γεύση. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια σάλτσα που τρώγεται με ψωμί.

Δείτε τον Σάκη Ρουβά να μαγειρεύει το παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο προσθέτοντας την δική του πινελιά στο bianco.