Εισβολέας: «Από τότε που αποδέχθηκα την καταγωγή μου, απελευθερώθηκα»

«Πήγα σχολείο στη Γκράβα. Τότε ήταν το ροκ ακόμα, ήταν η πρέζα πολλή, στις γωνίες έβλεπες σύριγγες. Ήταν πολύ κακόφημο σχολείο».

Στην εκπομπή Musicology της Δημόσιας Τηλεόρασης μίλησε ο Εισβολέας. Ο γνωστός ράπερ, ένας από τους «βετεράνους» του είδους, ανοίγει τα χαρτιά του και θυμάται τα σχολικά του χρόνια και τα πρώτα του βήματα στη μουσική.

«Γεννήθηκα στην Καλαμάτα και μετά από έναν χρόνο ήρθαμε στο Γαλάτσι. Πήγα σχολείο στη Γκράβα. Τότε ήταν το ροκ ακόμα, ήταν η πρέζα πολλή, στις γωνίες έβλεπες σύριγγες. Ήταν πολύ κακόφημο σχολείο. Εκεί άρχισα να ακούω ροκ, Σιδηρόπουλο, Ξύλινα Σπαθιά», περιγράφει ο Εισβολέας στην κάμερα της ΕΡΤ3.

«Εγώ φιλτράρω τα πάντα μέσα από την κοινωνία που ζω. Δεν μπορώ, ας πούμε, να καταλάβω στο 100% όταν ένας από ένα γκέτο της Αμερικής μου λέει τα βιώματά του, γιατί δεν έχω ζήσει εκεί. Εγώ θα καταλάβω αυτά που ζω καθημερινά στη γειτονιά μου», τονίζει ο γνωστός ράπερ.

«Από τον καιρό που άρχισα να μην ντρέπομαι για την καταγωγή μου και να εκφραστώ όπως έχω μάθει να εκφράζομαι, πραγματικά απελευθερώθηκα, έγινα αυτό που είμαι σήμερα και το χαίρομαι και πιο πολύ», παραδέχεται στη συνέχεια ο Εισβολέας.

«Η τραπ αποτυπώνει την ταχύτητα με την οποία τρέχει η κοινωνία μας, γι’ αυτό έχει και την απήχηση που έχει. Κι εγώ ως πιτσιρικάς δεν έλεγα κάτι λιγότερο, όταν μεγαλώνεις, κάνεις παιδί και έχεις ευθύνη για αυτό που λες, καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι ένας σπόρος. Μπορώ να κάνω επίθεση μέσα από τον στίχο χωρίς να κάνω επίθεση, ξέρω ότι θα μας ακούσουν και τα πιτσιρίκια. Θα σκεφτώ και τον γιο μου κι εμένα», εξομολογείται ο Εισβολέας σε άλλο σημείο της συνέντευξης.