Γιώργος Καπουτζίδης: «Ήταν σχεδόν απαγορευτικό να ερωτευτώ τότε»

«Όταν ερωτεύεσαι όμως, μετά από καταπίεση και μετά από βάσανο, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απελευθερωτικό» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, το απόγευμα της Τετάρτης, στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε για τον έρωτα στα… χρόνια της νιότης και τις δυσκολίες έκφρασης στην πιο κλειστή κοινωνία της ελληνικής επαρχίας.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν ερωτεύτηκα στις Σέρρες (σ.σ. σαν νέο παιδί) γιατί ήταν σχεδόν απαγορευτικό το να ερωτευτώ τότε. Δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις αλλά, κοίταξε, φοβάσαι και κλείνεσαι οπότε είναι προφανώς βασανιστικό και καταπιεσμένο. Χωρίς μάλιστα την δυνατότητα να το ξεστομίσεις οπότε είναι αυτό που φαντάζεσαι. Δεν το ξεστομίζεις και βράζεις μέσα στο ζουμί σου».

«Όταν ερωτεύεσαι μετά από καταπίεση και μετά από βάσανο, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απελευθερωτικό. Δηλαδή εκεί επενδύεις ίσως και παραπάνω γιατί βρίσκεις κάτι το οποίο είναι μαγικό εκείνη τη στιγμή. Επίσης, επειδή παλεύουμε πολύ για την ελευθερία μας, τόσο να αναγνωριστεί η ελευθερίας μας απ’ έξω όσο και για την εσωτερική μας ελευθερίας, το επίπεδο ελευθερίας που αισθάνεται κάποιος ανεβαίνει με τα χρόνια».

«Ακόμα προσπαθώ να κατακτήσω την δική μου εσωτερική ελευθερία. Πρέπει να δίνω μάχη για την ελευθερία μου και να αισθάνομαι ότι είμαι ελεύθερος και μπορώ να κυκλοφορήσω χωρίς να με δεσμεύουν και να με καταπιέζουν τα βλέμματα των άλλων. Αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται ακόμα και τώρα , θα συνεχίζεται πάντοτε» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Καπουτζίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.