Ηλίας Ηλιόπουλος: “Πρέπει να είσαι σούζα στο Masterchef, δεν έχω χρόνο για την Μαρία…”

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος που μπήκε στο Masterchef με ένα υλικό που ήταν εκτός συναγωνισμού, ένα αποξηραμένο burger, ήταν ο παίκτης που κέρδισε με την ευφυϊα του, Κουτσόπουλο, Κοντιζά και Ιωαννίδη, αλλά δεν κάθησε πολύ με τον αλέγκρο χαρακτήρα του.

Στο Mediaday ο 25χρονος, πολιτικός μηχανικός, μιλάει για τον αποκλεισμό του,τον διαγωνισμό που θέλει ατσαλένια υπομονή,την σκληρή κριτική που δεν τον πείραξε, καθώς ήξερε που πήγαινε και τον φανατισμό παικτών και κόσμου.

Ηλία πως πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή στο Masterchef;
“Το MasterChef ήταν ένα διαγωνισμός που παρακολουθούσα με αστείρευτο ενδιαφέρον, ήθελα και πίστευα ότι μπορώ να είμαι μέρος του. Ήξερα ότι έχω να κερδίσω πολλά, σε μαγειρικό επίπεδο. Έιμαι μια μέρα στο φοιτητικό μου σπίτι, με έναν καλό μου φίλο και εκπονούσαμε μια απο τις εργασίες του μεταπτυχιακού, κατά την διάρκεια του διάλειμματος μας, πέφτω πανω σε μία διαφήμιση του MC. Καταθέτω αίτηση και του λέω, θα μπώ στο σπίτι του MasterChef”.

Πέρασες τις οντισιόν με κάτι αρκετά έξυπνο ένα αποξηραμένο Burger. Σ’ αρέσει να ψάχνεσαι και είχες και άλλα τέτοια ψαγμένα τρικ να δώσεις στον διαγωνισμό;
“Σε γενικό επιπέδο, κάπως έτσι επιλύω τα προβλήματα που συναντώ μπροστά μου. Το αποξηραμένο μπέργκερ, ήταν η λύση μου για να πάρω την πρώτη ποδιά. Σε όσα άτομα το είχα πεί, μου είπαν να μην το πάω! Τώρα στο άμα είχα και άλλα τέτοια τρικ να δείξω στον διαγωνισμό, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο.Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα βλέπατε κάποια πιάτα μου και μερικούς συνδυασμούς που η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, δεν θα το πίστευε. Έχω πάρα πολύ καλή μαγειρική αίσθηση, η τεχνική μου λείπει”.

Αποχώρησες νωρίς. Νιώθεις καθόλου αδικία;
“Αποχώρησα πολύ νωρίς, είχα να δώσω πολλά! Σε αυτόν το διαγωνησμό για να πάς μπροστά, πέρα απο μαγειρικές ικανότητες και ότι συνεπάγεται με αυτό, θέλει ατσαλένια υπομονή, αντοχή και το κατάλληλο τάιμινγκ. Στην δική μου, περίπτωση δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να βρώ τα πατήματα μου απο δικό μου λάθος. Οπότε, δεν θεωρώ οτι αδικήθηκα, το τάιμινγκ δεν ήταν καλό”.

Σου δόθηκε και μια δεύτερη ευκαιρία επιστροφής στην κουζίνα του Masterchef. Τι πήγε στραβά;
“Τίποτα δεν πήγε στραβά, για εμένα το MasterChef είχε τελειώσει από την πρώτη αποχώρηση μου. Πήγα απροετοίμαστος με μία φοιτητική μου συνταγή που συνήθιζα να τρώω.Δεν ήθελα να διεκδικήσω το εισιτήριο για το σπίτι του ΜasterChef. Πήγα να τιμήσω τον διαγωνισμό, τα άτομα που δουλεύουν για αυτόν  και να δώ τα παιδιά”.

Έχουμε δει τους κριτές να είναι αρκετά σκληροί κάποιες φορές και στην δική σου περίπτωση. Σε ενόχλησε καθόλου η κριτική τους;
“Αυτή είναι η δουλειά τους, ότι δεν του αρέσει κάτι να το λένε. Γενικά, το ΜasterChef ήθελε και θέλει τους διαγωνιζόμενους πιο ‘’σούζα’’, απλά δεν είναι του στίλ μου κάτι τέτοιο. Όχι, δεν με ενόχλησαν  τα σχόλια τους, ήξερα που πήγα”.

Ποιος πρέπει να αναδειχθεί νικητής σύμφωνα με τη δική σου ματιά;
“Βαρθαλίτης και Μπέλλος έχουν πολύ καλή απόδοση στο διαγωνισμό. Θα μου άρεσε να τους δώ στην διεκδίκηση του τίτλου”,

Η Μαρία είχε κάνει κάποιο άσχημο σχόλιο στην κάμερα για την προσπάθεια σου και γενικά είναι απαξιωτική απέναντι και σε άλλα παιδιά πολλές φορές.Το σχόλιο σου;
“Άν ήταν off κάμερα, δεν θα το ξέρατε, μάλλον. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει οτι θέλει. Ο χρόνος μου είναι αρκέτα πολύτιμος για να ασχολούμαι με τα πιστεύω, τρίτων. Άλλωστε, είναι και περιορισμένος. Ότι είναι περιορισμένο είναι και πολύτιμο”.

Ο φανατισμός που προκαλεί ένα παιχνίδι σε προβληματίζει;
“Η ερώτηση έχει δύο σκέλη: Ο φανατισμός των παιχτών και ο φανατισμός των θεατών. Γενικά, ο φανατισμός δεν σε οδηγεί σε καλό αποτέλεσμα, όπως μας έχει αποδείξει η ιστορία. Τώρα στον φανατισμό των παικτών, είναι πολύ παράγοντες που συμβάλλουν, απλά θα αναφέρω δύο απο αυτούς: κάμερες & εγκλεισμός”.

Που θα σε βρούμε και ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;
“Τα μελλοντικά μου σχέδια, αναβάλλονται για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Θα με βρείτε σε ένα στρατόπεδο της Ελλάδος”.