Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος, διαχειρίστηκα τον πόνο»

«Είχα μεγαλώσει σε ένα ροζ συννεφάκι, τόσο ροζ που δεν ξέρω αν μου έκανε καλό η μεγάλη προστασία» εξομολογείται η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η Σίσσυ Χρηστίδου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη με αφορμή την τηλεοπτική της επάνοδο. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε από καρδιάς για την βοήθεια που έλαβε από την μακρόχρονη ψυχοθεραπεία καθώς και το ροζ συννεφάκι στο οποίο μεγάλωσε σαν παιδί.

Για το σώμα σου πήγες σε ειδικό. Για την ψυχή σου έκανες το ίδιο;

Πάω πολλά χρόνια σε ψυχολόγο. Ο ψυχολόγος μου με βοήθησε να διαχειριστώ όσα μου συνέβαιναν. Τον πόνο, την προδοσία, την απώλεια. Με άλλαξε. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν ξεκινήσω την ψυχοθεραπεία.

Έμαθες κάτι για τον εαυτό σου που δεν είχες καταλάβει;

Πάρα πολλά. Ερμηνεύεις τις αυτόματες συμπεριφορές που εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι. Πως οι άλλοι καθρεφτίζονται σε σένα. Κυρίως όμως κατάφερα να θωρακιστώ περισσότερο. Είχα μεγαλώσει σε ένα ροζ συννεφάκι, τόσο ροζ που δεν ξέρω αν μου έκανε καλό η μεγάλη προστασία που είχα από τους γονείς μου. Γιατί μετά είσαι ανέτοιμος να βγεις στην κοινωνία και είσαι εξαιρετικά αφελής στις προσωπικές σχέσεις. Με την ψυχοθεραπεία, ενώ είναι αρχικά οδυνηρό όταν συνειδητοποιείς κάποια πράγματα, μετά δεν το αλλάζεις, γιατί αλλάζει όλη σου η ζωή, αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις όσα έβλεπες μέχρι τότε.

Σταματάς να εθελοτυφλείς, να διατηρείς πεποιθήσεις που σου δημιουργούν εμπόδια, ανοίγει ο δρόμος σου. Γιατί ανακαλύπτεις τι ήταν εκείνο που σε εμπόδιζε να δει τα πράγματα καθαρά. Και μέσα από αυτή τη διαδρομή βρίσκεις τη δύναμη και υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου.

Οπότε ποια φράσει είναι πλέον μότο σου, Σίσσυ;

Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τον φόβο, καν’ το φοβισμένος!