Η απάντηση του Star για το… βατερλώ με την ψηφοφορία του GNTM

Πώς «πάγωσε» η ψηφοφορία, πώς η διοίκηση απόφαση να μοιραστεί η νίκη ανάμεσα σε Κάτια και Άννα Μαρία

Ήταν ένα τηλεοπτικό βατερλώ. Παρά τα σαρωτικά ποσοστά τηλεθέασης του τελικού του GNTM 2, η εξέλιξη του αποτελέσματος απογοήτευσε έως εξόργισε τους τηλεθεατές και αυτό φάνηκε από τον κατακλυσμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Για απόλυτη αστοχία» έκαναν πριν λίγη ώρα στο ethnos.gr ανώτερες πηγές του STAR επισημαίνοντας πως είχαν διαβεβαιώσεις από την συνεργαζόμενη εταιρία που είχε αναλάβει την ψηφοφορία πως το σύστημα δεν επρόκειτο να πέσει και παρά το περσινό αντίστοιχο συμβάν στον τελικό του GNTM 1.

Την ώρα εκκίνησης του live στο κοντρόλ του στούντιο του τελικού του ριάλιτι μόδας βρισκόταν όλη η ανώτερη διοίκηση του STAR. O Γενικός διευθυντής του σταθμού Κάρολος Αλκαλάι, η διευθύντρια προγράμματος Νάταλι Γούντφιλντ καθώς και η υπεύθυνη ελληνικού προγράμματος του STAR Κοραλία Γεωργακοπούλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κανάλι εξ’ αρχής είχε αποφασίσει την διεξαγωγή της ψηφοφορίας όχι μέσω SMS αλλά μέσω «μιας διαφανούς διαδικτυακής πλατφόρμας» που είχε δημιουργήσει η αμερικάνικη εταιρία Megaphone.Με τη συγκεκριμένη εταιρία το STAR έχει συνεργαστεί και σε ψηφοφορίες στην πρωινή εκπομπή «Η φωλιά των Κου – Κου». Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία χθες το βράδυ δήλωσε πως ήταν απόλυτα προετοιμασμένη για την ψηφοφορία «ανεξαρτήτως όγκου συμμετοχών». Η συγκεκριμένη εταιρία που καλείται πλέον να παραδώσει γραπτώς στη διοίκηση του STAR τους λόγους που η ψηφοφορία δεν έγινε ποτέ έχει διοργανώσει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του STAR ψηφοφορίες που έχουν φθάσει τις 3.000.000 συμμετοχές. Είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του live η Megaphone έδωσε νέες διαβεβαιώσεις πως όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της ψηφοφορίας. Όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία και οι συμμετοχές έφθασαν τις 360.000 η εικόνα που έπαιρνε το κοντρόλ από την εταιρία πάγωσε.

Στο κοντρόλ δεν γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή τις ψήφους του κοινού, αλλά μόνο τη ροή της ψηφοφορίας. Το κοντρόλ ενημέρωσε το πλατό για το συμβάν και η Βίκυ Καγιά πήγε σε break. Τότε η διοίκηση του STAR αποφάσισε η νίκη να μοιραστεί ανάμεσα σε Κάτια και Άννα Μαρία που είχαν έρθει πρώτες στις προτιμήσεις του κοινού. Αμέσως δε υπήρξε επικοινωνία και με τους χορηγούς ώστε το έπαθλο να μην μοιραστεί αλλά να δοθεί επί δύο στις νικήτριες.

Στην ερώτηση του ethnos.gr γιατί η ανθοδέσμη και το book του συμβολαίου κατέληξε στα χέρια της Κάτιας δημιουργώντας μια αν μη τι άλλο μια παράδοξη τηλεοπτική εικόνα η πηγή του STAR έκανε επίσης λόγο «για άστοχο αλλά τυχαίο γεγονός». Στο κανάλι από το πρωί υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις για το θέμα καθώς τα ανώτερα στελέχη του STAR σαφώς αποδέχονται πως η εξέλιξη της ψηφοφορίας στον τελικό του GNTM2 εξέθεσε τον τηλεοπτικό σταθμό. Όμως απορρίπτουν κατηγορηματικά τα περί στημένου διαγωνισμού.