«Ό,τι εκτρέφει τη βία, θα ξεριζώνεται»

Σε συνέντευξή στην Απογευματινή της Κυριακής ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για την οπαδική βία και την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

-Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν σε προφυλακίσεις για τη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη. Να αναμένουμε συλλήψεις και σε άλλες περιπτώσεις οπαδικής βίας;

«Στην περίπτωση του Γιώργόυ Λυγγερίδη, η Αστυνομία δούλεψε με μυστικότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, οδηγώντας τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο κάνει καθημερινά και σε δεκάδες άλλες υποθέσεις. Εξαιτίας της οπαδικής βίας έχουμε θρηνήσει στο παρελθόν πολλούς νέους ανθρώπους, γι’ αυτό και ήδη οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης κινούνται σε μία ενιαία κατεύθυνση.

Πρόληψη, διερεύνηση κάθε υπόθεσης και εφόσον χρειαστεί, σύλληψη όλων όσοι και όποιοι είναι υπεύθυνοι για ανάλογα περιστατικά. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, καθώς είναι η ίδια η κοινωνία που μας δίνει πλέον την εντολή να προχωρήσουμε στο ξερίζωμα των θυλάκων που εκτρέφουν τη βία. Έως εδώ!».