Γιώργος Μαυρίδης: Στα βάθη του Αμαζονίου η τελετή με τα δηλητηριώδη μυρμήγκια

Ο Γιώργος Μαυρίδης και η εκπομπή «Into the Skin» στο Open TV ακολουθούν τα σημάδια που έχουν χαραγμένα πάνω τους οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά της γης και αναζητάει τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά! Το «Into the Skin» ταξιδεύει σε δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη και συναντά φυλές και λαούς με ξεχωριστή κουλτούρα, μοναδικές συνήθειες και μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μετά το συναρπαστικό ταξίδι στην Αντίς Αμπέμπα o tattoo artist βυθίζεται στα μυστικά μονοπάτια της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 23.30, ο Γιώργος Μαυρίδης επισκέπτεται τη φυλή Σατάρε Μόε στα βάθη του Αμαζονίου και συναντά τον «Σαμάνο» αρχηγό της. Εκεί δοκιμάζει το ρόφημα που «ξορκίζει το κακό» και παρακολουθεί μια ιδιαίτερη τελετή που συγκλονίζει.

Γιώργος Μαυρίδης στον Αμαζόνιο
Τα μέλη της φυλής «πλέκουν» δηλητηριώδη μυρμηγκάκια μέσα σε γάντια από φύλλα κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα κεντριά τους να «βλέπουν» προς το εσωτερικό των γαντιών. Πρόκειται για μια παράδοση την οποία ακολουθούν τα μικρά αγόρια για να ανδρωθούν, φορώντας στα χέρια τους τα ψάθινα γάντια γεμάτα με μυρμήγκια. Το «γάντι του πόνου των Satere – Mawe» προκαλεί βασανιστικό πόνο που διαρκεί για 24 ώρες σε μια συγκλονιστική τελετή.

Στον δρόμο για τη φυλή ο Γιώργος Μαυρίδης περνάει δυο νύχτες στην καρδιά του Αμαζονίου ενώ μαζί με την ομάδα του αναζητά τα κέιμαν, το είδος κροκόδειλου που ζει στη ζούγκλα.

Σπάνια πανίδα, αχανή ζούγκλα, πολλές τροπικές βροχές και μυστηριώδη νερά κρύβει ο Αμαζόνιος. Το «Into the Skin» και ο Γιώργος Μαυρίδης, «χάνονται» στην άγρια ομορφιά της φύσης και μεταφέρουν στις οθόνες μας εικόνες που κόβουν την ανάσα.

«Into the Skin» με τον Γιώργο Μαυρίδη, απόψε στις 23:30 στο OPEN.