Κλείνει το τραγούδι της Ελλάδας για τη Eurovision

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023, το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό ανέβηκε κατακόρυφα! Η είδηση-έκπληξη για τη δημοφιλής καλλιτέχνιδα συνοδεύτηκε από θετικά σχόλια και αυξημένες προσδοκίες ειδικά στους fans του διαγωνισμού, ενώ οι πρώτες αλλαγές σε επίπεδο οργάνωσης και διεκπεραίωσης του project φέτος δείχνει ότι θα έχουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά όσον αφορά στην Ελληνική συμμετοχή.

Η Μαρίνα Σάττι ξεκίνησε την προβολή ως εκπροσώπου μας με συνέντευξη στην ΕΡΤ και το Studio 4, με ενεργοποίηση των social media και την ανάρτηση video, καθώς και με τα γυρίσματα ενός μικρού εισαγωγικού video (introductory video), το οποίο έγινε στην Ακρόπολη και αποστέλλεται από την εθνική αποστολή στους διοργανωτές της Eurovision αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της κάθε χώρας. Σε όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκε η υποβολή τραγουδιών μετά την ανοικτή πρόσκληση της ΕΡΤ προς τους δημιουργούς που επιθυμούσαν να καταθέσουν τραγούδι για τη Μαρίνα Σάττι.

Η προθεσμία για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί τραγούδι για την Ελληνική συμμετοχή έληξε 1 Δεκεμβρίου 2023. Η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά, μέσω αποστολής των ολοκληρωμένων προτάσεων με email eurovision2024@ert.gr. Φυσικά βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά. Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επίσημο στοιχείο, υπήρξαν αναφορές ότι το ενδιαφέρον των δημιουργών ήταν μεγάλο.

Σύμφωνα με τo gpstomusic.gr, η Μαρίνα Σάττι είναι ήδη στο studio αυτό τον καιρό και ηχογραφεί τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί. Ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού το οποίο θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή του Μάλμε δεν έχει καθοριστεί ακόμα επίσημα.