ΣΚΑΪ: «Ανακατεύει την τράπουλα» της πρωινής ζώνης – Σε νέα ώρα η Ιωάννα Μαλέσκου από Δευτέρα

«Ανακατεύει την τράπουλα» της πρωινής ζώνης ο ΣΚΑΪ σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τηλεθεατές στη συχνότητα του στο διάστημα αυτό.

Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών που επιχειρούνται η πρωινή καθημερινή εκπομπή «Love it» που παρουσιάζει η Ιωάννα Μαλέσκου, από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι μέχρι και σήμερα.

Το πρωινάδικο του σταθμού θα αρχίζει στις 11.30 αντί για τις 12.00 που μεταδιδόταν στις πρώτες δύο εβδομάδες της σεζόν.

Παράλληλα η εκπομπή μαγειρικής «Ώρα για φαγητό» με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μετακινείται στις 13.15 (από τις 11.30 που προβαλλόταν έως σήμερα).

Η αντιμετάθεση γίνεται ώστε να υπάρχει μια λογική συνέχεια στο πρόγραμμα με μεταδόσεις ζωντανών εκπομπών και να μην χάνεται ο ρυθμός του.

Προς το παρόν το κανάλι στηρίζει την επιλογή του στον τομέα του λεγόμενου infotainment με το «Love it» και τα όσα περι «κοψίματος» της εκπομπής κυκλοφόρησαν προσφάτως, από τα συμφραζόμενα κύκλων του ΣΚΑΪ, δεν επαληθεύονται.

Ο ΣΚΑΪ δίνει πίστωση χρόνου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα , η χρονική διάρκεια της μένει να φανεί.

Εκφράζονται ελπίδες ότι ρυθμιστικό ρόλο στην απόδοση του «Love it» θα παίξει η ένταξη του «Survivor» στο πρόγραμμα του σταθμού την οποίαν δορυφόροι του ΣΚΑΪ, προσδιορίζουν, εντός Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε όμως μεσολαβούν δύο ολόκληροι μήνες και ο ανταγωνισμός, ειδικά φέτος, είναι πολύ πιο έντονος και σκληρός, καθώς στη «μάχη» της τηλεθέασης έχει μπει δυναμικά το Mega.

Με αξιώσεις επίσης έχει μπει στο «παιχνίδι» και ο Alpha με την εκπομπή «Super Κατερίνα». H Καινούργιου έχει το κοινό της, παίζει ρόλο όμως και η δυναμική του καναλιού που λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής.

Για παράδειγμα το μερίδιο του Open πέρσι (14-20/9/20) ήταν 7,8% και του Alpha 11,1%. Ένα χρόνο μετά το μερίδιο του καναλιού της Παιανίας έχει διαμορφωθεί στο 5,8% (13-19/9/2021) και εκείνο του Alpha στο 13,7%.

Η δυναμική του καναλιού μπορεί να επηρεάσει την τηλεθέαση μιας εκπομπής. Το έχουμε δει να συμβαίνει. Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια το «Καλό μεσημεράκι» και το «Ευτυχείτε» ήταν οι εκπομπές με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις στο καθημερινό πρόγραμμα και την μεσημεριανοαπογευματινή ζώνη του Open. Πέρσι, έπειτα από την μετακίνηση του Μουτσινά στον ΣΚΑΪ, η Καινούργιου έμοιαζε με καλαμιά στον κάμπο τηλεθέασης του σταθμού.