Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 59χρονος με κορωνοϊό που μόλις είχε αποσωληνωθεί

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 10 το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 59χρονος ασθενής με κορονοϊό

O άτυχος άνδρας ήταν διασωληνωμένος από τις 4 Ιουλίου και είχε αποσωληνωθεί σήμερα, σύμφωνα με το protothema.gr.

Δεν είναι γνωστό εάν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τον 204ο νεκρό από κορωνοϊό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 65 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 34 θεωρούνται «εισαγόμενα». Από τα 65 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 16 επιβεβαιώθηκαν σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στον Πειραιά. Πρόκειται για αλλοδαπούς ναυτικούς που έκαναν το τεστ σε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο. Επίσης, διαπιστώθηκαν 17 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, 7 στη Θεσσαλονίκη, 3 σε Καβάλα και Κέρκυρα, 2 σε Αχαΐα και Ξάνθη και από ένα σε Βοιωτία, Κοζάνη και Μαγνησία.

Συνολικά στην Ελλάδα, από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί 4.401 κρούσματα Covid-19. Από αυτά το 54,6% είναι άνδρες. Τα 1.250 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.192 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Η είδηση ότι ένας 59χρονος ασθενής με κορωνοϊό πέθανε στο νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη έρχεται την ώρα που εντείνεται ο προβληματισμός για τη διασπορά του ιού στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.