Ιατροδικαστής οικογένειας: «Δεν ήταν εκείνος ο οδηγός του οχήματος o Παντελίδης!»

Κατηγορηματικός στην κατάθεση του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ήταν ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη. Οδηγός του αυτοκινήτου του, δεν ήταν ο ίδιος, όπως είπε, αλλά η Ευφροσύνη Κυριάκου.

Χαρακτηριστικά, ο Αν.Θεοδωρίδης, είπε στο δικαστήριο: «Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει».

Ο ιατροδικαστής επανέφερε τη θέση της οικογένειας Παντελίδη ότι δεν ήταν εκείνος ο οδηγός του οχήματος, καθώς το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, δεν θα του επέτρεπε να οδηγήσει. «Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα» υποστήριξε ο μάρτυρας. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, πρόταξε ένα ακόμη στοιχείο, κατά την κρίση του: το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» είπε.

Τόσο από το δικαστήριο όσο και από τους δικηγόρους ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για αυτό το θέμα, καθώς το επίμαχο ζήτημα έχει κλείσει όσον αφορά το ποινικό σκέλος, με την παραδοχή ότι ο Παντελίδης ήταν ο οδηγός. «Όποιος καθόταν στη δεξιά πλευρά θα έπρεπε να είναι είτε νεκρός ή να έχει τις βλάβες της κυρίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της» επανέλαβε ο μάρτυρας.

«Η Φρόσω έχει τραύματα»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου, ο οποίος υποστήριξε με βεβαιότητά ότι η κόρη του δεν οδηγούσε. «Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει…» Υποστήριξε, εξηγώντας ότι σήμερα η κατάσταση της υγείας της έχει επανέλθει: «Νοσηλεύθηκε 6 νύχτες και σήμερα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει ψυχολογικά τραύματα. Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας. Δούλεψε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για λίγο διάστημα περισσότερο για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα»

Σύμφωνα με το μάρτυρα, για να φτάσουν από τη χαρτοπαιχτική λέσχη μέχρι το αμάξι μεσολαβούσε μία απόσταση 30 μέτρων. «Τους χαιρέτισαν στην πόρτα. Περπατούσε κανονικά όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο» είπε.

Πρόεδρος: Σας είπε αν είχε αντιληφθεί κατάσταση μέθης;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή όχι. Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε

Πρ: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε είχε πιει ένα – δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Η απόφαση του δικαστηριου αναμένεται τους επόμενους μήνες.